Ексклузивно съдържание за Google Analytics 4

superHUMAN Блог

DIGITAL И ЛИЧНО С НАШИТЕ SUPERHUMAN СТАЖАНТИ – МАРИЯ

 1. Разкажи ни малко за себе си?

  Казвам се Мария, на 22 години и съм израснала в прекрасната стара столица – Велико Търново. Обичам природата, хубавото капучино, смислените разговори и странното чувство за хумор. Имам мини пудел на име Гетсби.

 2. Защо избра да се занимаваш с маркетинг?

  Още от гимназията имах интерес към социалните мрежи и начинa, по който работят. Освен това винаги съм се интересувала от потребителското поведение и нагласи. Тези сфери естествено се съчетаха и запалиха любопитството ми към дигиталния маркетинг. Това е и втората специалност, която изучавах в НБУ. След завършване на следването ми, кариерно развитие в тази посока беше естественият ход на нещата.

 3. С какво те спечели Xplora?

  Имах голямо желание да работя в среда, която се грижи за здравословните работни и междуличностни взаимоотношения и се стреми да изгражда фирмената си култура. Много ме впечатлиха сторитата и съдържанието в TikTok, което Xplora качва, защото показва какво се случва “зад кулисите” и какви хора работят в компанията и аз веднага се идентифицирах с тях. Когато започнах работа още повече се убедих, че тук е моето място. (Няма да лъжа, безкрайните сладки изкушения в офиса помогнаха.)

 4. Как премина стажът?

  Супер! Ментор ми беше невероятната Кати, която беше гост-лектор в една от лекциите ми в университета и супер много ме впечатли като професионалист и човек. Направих мини танц като разбрах, че тя ще ме напътства по време на стажа. Всеки ден идвах с желание в офиса, вълнувах се да науча следващата тънкост в performance маркетинга и да се посмея с колегите на тераса.

 5. Кое ти беше най-интересно?

  Най-интересно ми беше да създавам нови аудитории от потребители и след това да проследявам как са се представили. Също така винаги се вълнувах да се включа в ежеседмичната ни среща Knowledge with Kati, в която заедно с Алекс, Юли и Ради разисквахме интересни работни казуси, обменяхме идеи и учехме един от друг… или по-скоро аз от тях.

 6. Най-трудните ти моменти – кои бяха?

  Предполагам, че много хора биха казали докладите, но това не е валидно за мен, защото бях свикнала да наблюдавам данни и да ги описвам. Нещото, което ме затрудни беше приоритизирането на задачите, когато започнах да работя по-самостоятелно. За щастие Кати беше много търпелива с мен и ми помогна да развия това умение в себе си.

 7. Какво те вдъхнови най-много през този период?

  Хората. Запознах се с невероятни личности, всички уникални сами по себе си. Много съм благодарна, че имам възможността да се уча от тях както за маркетинга, така и за живота.

 8. Сподели ни нещо, което винаги ще запомниш от нас.

  Да не се страхувам от грешките, защото, ако не грешиш, означава, че не се учиш, но и да обръщам голямо внимание на всеки детайл и да проверявам нещата по няколко пъти.

 9. Как се чувстваш сега като официална част от екипа?

  Щастлива 🙂