Ексклузивно съдържание за Google Analytics 4

superHUMAN Блог

DIGITAL И ЛИЧНО С НАШИТЕ SUPERHUMAN СТАЖАНТИ – Вики, Мими и Христо

 

 1. Разкажи ни малко за себе си?

  – Казвам се Викториа, с „-а“, и с две думи мога да се определя като конфликтно противоречие. Най-малкото от четири деца съм, а пораснах най-много. 10 години бях състезател по лека атлетика, а паралелно с това се дипломирах като информатик. Обичам родния си град Пловдив, а заживях в столицата. Обожавам да тренирам и да правя дълги разходки и походи сред природата, а в същото време умирам да се излежавам. Искам плочки на корема, а се поддържам с шоколад на блокчета.

 2. Защо избра да се занимаваш с маркетинг?

  – Честно? Чиста случайност ме събра с маркетинга. Но от тези щастливите. Програмирането в крайна сметка се оказа, че изобщо не е моето призвание. Спортът, макар през половината ми живот да ми е бил на първо място, също намери своя край. И след известно време и лутане в търсене на професионалния ми път, записах курс по дигитален маркетинг, който ме спечели. А месеци след това и Xplora.

 3. С какво те спечели Xplora?

  – С това колко сплотен колектив от пъстри и готини хора има. Още през първата седмица разбрах, че не просто се представяте за, ами наистина сте много позитивни и работите в приятелска обстановка. Към днешна дата мога да кажа, че не е било просто топло посрещане за добри първи впечатления, а ежедневие в и извън офиса. Друго, което е наистина важно за мен, е това, че имам ментор и то не един. Разбираемо защо съм свикнала да имам наставник, с който заедно да определяме и работим по постигането на конкретни цели и да ме насърчава да давам най-доброто от себе си. Тук смело мога да заявя, че съм в най-добрия отбор на дигиталната писта и вярвам, че ме очакват много успехи в него.

 4. Как премина стажът?

  – Неусетно, наистина. В динамиката да научаваме нови добри практики и умения в различните платформи не разбрахме кога вече работим по реални проекти и даваме стойност с положените основи от учебния план.

 5. Кое ти беше най-интересно?

  – Това, че обикновено няма един правилен отговор на даден въпрос. И че всяко мнение по дадена тема, защитено и аргументирано, се изслушва, разсъждава и обсъжда. По този начин с интерес разбирам начина на мислене на колегите ми, което ми помага да извличам и структурирам свой личен подход за работа.

 6. Най-трудните ти моменти – кои бяха?

  – Всяко нещо е трудно в началото, но с практиката уменията се изграждат и усъвършенстват. Трудните моменти са тези, които ни развиват и ни помагат занапред. На мен най-трудно ми беше да повярвам в себе си.

 7. Какво те вдъхнови най-много през този период?

  – Вдъхновява ме да виждам професионалистите насреща ми, чиито умения ми се струват недостижими, а истината е, че те също някога са били стажанти. Това ми дава надежда и виждане, че тук действително се интересуват от развитието на служителите си, било то професионално или личностно. Мотивиран си да се самоусъвършенстваш всеки ден.

 8. Сподели ни нещо, което винаги ще запомниш от нас.

  – Че на първо място трябва да сме хора, а след това всичко останало. И, че млякото в един офис никога не е излишно.

 9. Как се чувстваш сега като официална част от екипа?

  – Бих могла да кажа, че се чувствам значима. Чувствам се приета в екипа. И най-вече – чувствам спокойствие, че ако не знам нещо или изпитвам затруднение, винаги има към кого да се обърна за помощ, освен към Google. Щастлива съм и благодаря, че пътят ми ме доведе в Xplora.

 

 

 1. Разкажи ни малко за себе си?

  Казвам се Мария и съм на 24 г. Имам цял чувал с интереси и хобита, че дори не смея да ги изброя. 😀 Обожавам добрата компания и смисления разговор, но също така обичам да прекарвам време сама със себе си. Имам цветна обвивка и тежък нрав. Идентифицирам се като ходещ парадокс. БУКВАЛНО.

 2. Защо избра да се занимаваш с маркетинг?

  Бях в голямо лутане докато търсех професията, която да ми подхожда на мен като личност. Един ден буквално на шега си казах: “ОК, дигиталният маркетинг изглежда динамичен, предизвикателен, мога да проявявам креативност в него, да оставям нещо след себе си и е професия като за съвременен човек. Защо пък не?”. Иии, ами, познах.

 3. С какво те спечели Xplora?

  За Xplora научих от една стажантска програма, като на самото представяне бях приятно очарована от отношението на хората. После дойдох и видях. Не беше поредната постановка с цел да се подлъжат младите хора. Всичко беше така. Бях в шок – приятен. Хората тук са изключително любезни и винаги готови да помогнат…на всекиго..за всичко. А работата? За пръв път понякога нямам търпение да приключи уикендът.

 4. Как премина стажът?

  Стажът прелетя неусетно. В едната седмица се губех по коридорите на офиса, а на следващата като че ли вече бях станала официално служител. Търсех динамика и я получих. Исках знания, уф, колко още имам да уча, дори не мога да си представя…Точно това търсех!

 5. Кое ти беше най-интересно?

  Трудно ми е да определя нещо конкретно. Всичко ми е безкрайно интересно. Всеки ден нямах търпение да науча, изпробвам нещо ново. Чувствах се (все още се) като малко дете в сладкарница. Буквално! Аз съм изключително любопитна, а хубавото на performance маркетинга е точно това, че постоянно има какво още да научиш и да подхраниш любопитството си.

 6. Най-трудните ти моменти – кои бяха?

  Да приема, че когато имаш въпрос или трудност има на кого да разчиташ и топлото отношение насреща, а не намусени физиономии. Благодаря от сърце на Рали и Зоро за търпението. <3

 7. Какво те вдъхнови най-много през този период?

  Това, че всеки ден виждах как едни млади и супер готини хора всъщност са такива професионалисти, когато става въпрос за работа. Нетрадиционната офис обстановка. Приятелското и супер комфортно (странен подбор на дума) отношение на хората тук.
  Звънкият смях. Сплотеността. Целеустремеността на всички.

 8. Сподели ни нещо, което винаги ще запомниш от нас.

  Сговорна дружина планина повдига!

 9. Как се чувстваш сега като официална част от екипа?

  Точно където трябва.

 

 

 1. Разкажи ни малко за себе си?

  Появил съм се на бял свят в София през далечния залез на социализма. Прекарах детството си в малък и много красив град Павел баня. Записах езиковата гимназия в Стара Загора и се помотах 5 години по правите улици на града. Продължих образованието си в историческата столица на България – Велико Търново, където се правех на учител по история и география. Летата ходех на бригади в САЩ, там видях едни от най-красивите плажове на Източното крайбрежие. След като завърших университета животът ми се поделяше между дъжда във Великобритания през зимата и слънцето на плажовете в България през лятото. Занимавал съм се с търговия, туризъм и земеделие. Все неща от различно естество и това което ги обединяваше е отговорът на втория ти въпрос.

 2. Защо избра да се занимаваш с маркетинг?

  Нуждата от това да представиш продукта си в най-добрата светлина на правилните хора. По време на пандемията имах възможността да запиша серия от курсове, благодарение на свободното време, което имахме всички тогава. Вече съм сигурен, че взех правилното решение и съм благодарен за свободното време, което имахме месеци наред.

 3. С какво те спечели Xplora?

  Ще ви изненадам ли, ако кажа хората? Хаха, не вярвам! Следях агенцията от известно време и се изненадах колко позитивизъм излъчват всички от блога на Xplora. Другото много важно, с което ме привлече агенцията, е академията. Във всяко начало знаем, че трябва да влагаме много повече от 100%, а място, което инвестира в обучение на курсисти и клиенти, няма как да не се окаже перфектния старт.

 4. Как премина стажът?

  Ежедневно учене, задачи, учене, задачи и много смях. Вложихме доста труд през двата месеца стаж, но самата среда те предразполага да се развиваш, а пък и всеки един ден е много забавно с всички усмихнати хора наоколо. Тук е моментът да благодаря на колегите, които винаги са насреща да ти помогнат, да вложат време и усилие в това да бъдем по-добри с всеки изминал ден.

 5. Кое ти беше най-интересно?

  Работата с толкова много различни клиенти сама по себе си предполага, че няма как да ти бъде скучно. Изготвянето на различни стратегии и мотивацията всеки ден да ги подобряваш и надграждаш правят часовете от работния ден да минават като минути.

 6. Най-трудните ти моменти – кои бяха?

  Трудни не мога да кажа. Самата нагласа е много важна, когато започнеш да се занимаваш с нещо ново. Наред с амбицията ти трябва постоянство и винаги, когато стане трудно да си кажеш, че няма как да няма вариант. За щастие по-умен от Google няма и всичко е въпрос на research. 🙂

 7. Какво те вдъхнови най-много през този период?

  Всеки един ден, колкото повече учиш, разбираш колко много не знаеш. Това ако не е вдъхновение да продължиш. Лично за мен, човек трябва да намира смисъл в нещата, които прави и това да започна работа с клиенти е нещо за което съм се подготвял повече от година. В допълнение – попаднах в перфектната работна среда и имам чувството, че винаги съм бил тук.

 8. Сподели ни нещо, което винаги ще запомниш от нас.

  Работата можела да бъде много приятна. И че няма как да не си празнуваш рождения ден. 🙂

 9. Как се чувстваш сега като официална част от екипа?

  Ами, като у дома.