Ексклузивно съдържание за Google Analytics 4

Xplore Marketing Еп. 86: Джулс “Психология и маркетинг”

В този епизод ще откриеш много за психологията в маркетинга – ценови котви, динамика на екипа, оферти, ограничения. Гост ни е Юлика Новкова PhD от Juls’ Psychology, която се е посветила на психологията в бизнеса и в личното развитие. Джулс има голям корпоративен опит, след което преминава от страната на консултирането и развива един от популярните сайтове за бизнес психология в България 🤩

Ще чуеш детайлно от Джулс за психологическите особености на промяната в клиентите и особено в собствениците на бизнеси и мениджърите на високо ниво. Но и за всеки един таргет потребител. Нека започваме!

[0:00:00] За какво ще говорим с Джулс от Juls’ Psychology – за практическа психология, но и както казва тя “начинът, по който дишаме и правим това, което изразяваме”? От услугите, как се развива нишата, тествани и успешни практики за маркетинг на лични услуги.
[0:01:31] За опита на Джулс досега и защо се е посветила на психологията. Къде преподава и обучава тя?
[0:02:19] Една история на Жоро за алтернативите, които имат хората в днешната дигитална ера. За евристиката на категорията на дадена професия, продукт или услуга, описаната от Google.
[0:06:22] За отговорността, която носим в маркетинга и в приложната психология.
[0:10:32] За концепцията за развитие на Masterhack bg и на общността там.
[0:14:25] За манипулациите в маркетинга – човекът е сложна система и има различни струни. Защо е важно да отчитаме дисфункционалните убеждения?
[0:19:01] Пример за убежданията в маркетинга – един пример на автомобилен бранд и декстоп реклама, и един пример за B2B бранд.
[0:20:10] Подход за разбиване на грешни котви в съзнанието на клиентите. За важността на промяна на нагласите от загуба към печалба.
[0:27:48] За маркетинг предложенията – таргет потребители, поведение на потребителите, данни от продажбите. И как да ползваме бартера на отношенията?
[0:33:01] За фазите в маркетинга – как да подготвим психологически клиентите, за да имат спокойствието и увереността да ни се доверят?
[0:37:19] За фазите 0 – какво и как може да се тества в маркетинга. Как да обективизираме поведението на заинтересованите страни и на таргет потребителите?
[0:43:02] За психографските профили и за прогнозите на алгоритмите.
[0:45:16] За различните типове хора с техните профили. И защо най-лесно разбираме конкретен тип профили на потребители?
[0:48:56] За фантазиите и илюзиите, които имат потребителите. За когнитивните изкривявания. За IKEA ефекта като вид когнитично изкривяване. За подхода на human2human целите.
[0:56:35] За микродвиженията. За различните заинтересовани страни в една компания и техните цели. За модела “попълнете тази таблица”.
[1:00:08] За дефинирането на успех.
[1:03:17] Ресурсите, които Джулс препоръчва. Теми като бърнаут, стрес, управление на риск, работа в екип.
[1:06:35] За пътеката на един таргет клиент на сайта на Джулс.
[1:09:53] За психологическите проблеми, които Джулс открива най-често в практиката си и нейните съвети за справянето с тях.
[1:15:09] Какво да си вземето от епизода с Джулс? Поставяйте си human to human цели – тези цели ще ви карат да се чувствате добре!

Ресурси:

https://julspsychology.com
https://www.facebook.com/julspsychology
https://www.linkedin.com/in/julika-novkova/
https://locus-publishing.com/product/това-е-маркетинг/
https://www.masterhack.bg/home
https://xplora.bg/podcasts/xplore-marketing-episode-57/
https://www.linkedin.com/pulse/какво-е-маркетингът-в-действие-сигнали-контекст-georgi-malchev
https://xplora.academy/cqlostna-programa-po-digitalen-marketing
https://www.malchev.net/principles/
https://www.malchev.net/top-10-polojitelni-emocii/

Слушай епизода и в Spotify и се абонирай за канала ни, за да не изпускаш новите епизоди 🙂