Ексклузивно съдържание за Google Analytics 4

Xplore Marketing – Еп. 46: Александър Варов – „За алгоритмите и технологиите“

В епизод 46 на Xplore Marketing на гости ни e Александър Варов. Той е изпълнителен директор на Netinfo, най-голямата българска дигитална медийна компания. Netinfo е част от Нова Броудкастинг Груп и развива дигитална екосистема, която достига до 86% от българските интернет потребители (съгласно Gemius Bulgaria). Сред сайтовете в портфолиото са най-големият български новинарски сайт Nova.bg, най-голямата българска поща ABV.bg, Vesti.bg, DarikNews.bg, Telegraph.bg, Edna.bg, Gong.bg, Sinoptik.bg, Vbox7.com и други. Компанията е известна сред специалистите с иновативните си решения в дигиталната реклама – програматично закупуване, използване на 1st party data и много други.

Темата на епизода е свързана с развитието на технологиите, алгоритмите и Александър споделя много ценни съвети към бизнеса свързани с маркетинг бюджетиране, управление и надграждане на дигиталното присъствие.

Засяга се развитието на всяка от големите платформи, къде е текущото им място в света на дигиталните технологии, в какво са силни и къде трябва да насочим нашия фокус.

В епизода обсъждаме микро теми като:

  1. Какво е програматик и как работи?
  2. Дигитални технологии и тяхното развитие през годините.
  3. Видео формати и тяхното развитие в крак с дигиталните технологии.
  4. Анализ на източниците на трафик и подход на прилагане.
  5. Какво е DMP и защо е важно? Анализ на divi360.

Ресурси:

https://www.netinfocompany.bg/
https://www.techmeme.com/
https://digiday.com/

Слушай епизода и в Spotify и се абонирай за канала ни, за да не изпускаш новите епизоди 🙂