Блог

Galya 1200x628
Superhumans

ОТ ГАЛЯ – С ЛЮБОВ КЪМ ЖИВОТА, ПЪТУВАНЕТО И РИСУВАНЕТО

Описва себе си като човек, който обича живота, а според нея това означава да се наслаждава на всеки ден и да се възползва от възможностите, които той ѝ предлага. Тя споделя, че обожава да пътува и да опознава нови места, обича музиката и ходенето на концерти. Галя цени своите приятели и времето, прекарано с тях, в което заедно се забавляват и създават нови спомени.

Прочети още

Xplora Nov GoogleAnalytics 1200x628 1
Google Ads & Analytics

12 нови e-commerce metrics и dimensions в Google Analytics 4

Google непрекъснато работи върху начини за подобряване на своята платформа за анализ и последната ѝ актуализация не е изключение. Наскоро Google обяви, че ще добави нови e-commerce metrics и dimensions към GA4. Това е страхотна новина за онлайн търговците, тъй като те вече разполагат с още повече данни, които да им помогнат да подобрят своите реализации и продажби.

Прочети още

Xplora Feb GA4 04
Google Ads & Analytics

Какво трябва да знаеш за секцията Exploration в Google Analytics 4?

Google Analytics 4 дава много повече възможности за анализ на данните в сравнение с предшественика си Universal Analytics. Освен да разглеждаме резултатите си в готовия стандартен тип репорти (standard reports), които дават базовата необходима информация в реално време или за за даден период, имаме възможността да надрагим тези репорти, или да създадем нови от нулата с важните за нашия бизнес метрики, които да следим и оптимизираме.

Прочети още

Xplora Feb 1200ь628 03
Employer branding

Employer Branding за привличане на поколението ‘Z’

Поколението ‘Z’ превзема работните среди с всички сили и според изследвания от ManpowerGroup до 2030 г. 30% от работещите в световен мащаб ще са от това поколение. Бизнесите по света също започват да се ориентират към привличането на кадри от новата генерация, която е изпълнена с нови и свежи идеи.

Прочети още

Xplora Nov GoogleAnalytics 1200x628 1
Google Ads & Analytics

Поверителност в Google Analytics 4 – Consent Mode

През последните няколко години станахме свидетели на засилване на мерките по отношение на събирането на информация за потребителите онлайн и бяха наложени различни регулации, с които бизнесите трябваше да се съобразят.

Прочети още

Xplora feb 1200x628 2 1
Employer branding

Първи стъпки в изграждането на Employee Value Proposition комуникация

Искаш да инвестираш в изграждането на ефективна Employee Value Proposition комуникация? Първата стъпка е в дефинирането на стойностното предложение. Начините и подходите са различни, но в основата си добрата Employee Value Proposition комуникация трябва да отговаря на въпроса: “Защо хората искат да работят за нас?”.

Прочети още

Xplora Feb Banner 1 2
Employer branding

12 приложими съвета как да изградиш успешно EVP стратегия [част 2]

В първата част на статията разгледахме по-голямата част от стъпките, свързани с планиране на твоята EVP стратегия. Ако не си я видял, те съветваме да я прочетеш, за да видиш кои са началните стъпки, които е хубаво всеки бизнес да планира, за да изгради успешно своята стратегия.

Прочети още

Xplora Feb Banner 1
Employer branding

12 приложими съвета как да изградиш успешно EVP стратегия [част 1]

Всеки, който се занимава с привличане на таланти, е запознат с това колко важно е изграждането на правилната за бизнеса стратегия за работодателска марка (Employer Branding Strategy). Създаването на ефективен подход обаче не е толкова лесна задача, тъй като трябва да бъдат взети предвид множество фактори и тънкости спрямо типа бизнес.

Прочети още

Xplora Nov GoogleAnalytics 1200x628 1
Google Ads & Analytics

4 типа events в GA4 – какви са и как да ги използваме?

В Google Analytics можем да измерим всяко едно действие от страна на потребителите, което ни интересува и има стойност за бизнеса - клик на бутон, гледане на видео, посещение на определена страница, достигане до определена стъпка по пътя към покупка и т.н. Възможностите са практически неограничени.

Прочети още

Xplora Jan blopost 01
Trends

5 ДИЗАЙН ТЕНДЕНЦИИ ЗА 2023

Нова година, нов късмет и нова доза дизайн тенденции за предстоящите 12 месеца. Всяка година си задаваме въпроса какво от миналата ще остане и какво е новото, което ще ни вдъхновява.

Прочети още

Xplora Dec blopost 05
Influencer marketing

Въпросите, които трябва да си зададем преди инфлуенсър кампания

Предстои ти да подготвиш първата инфлуенсър кампания за твоя бранд? Ние сме тук, за да ти помогнем с най-важните въпроси, които трябва да си зададеш преди да започнеш с цялостната организация.

Прочети още

TikTok трендове през 2023
Trends

Какво да очакваш от TikTok през 2023?

Времето лети и TikTok не изостава! През изминалата година TikTok ни доказа не просто, че може да бъде изключително адаптивна платформа, но и че умее да наваксва с новите трендове по-добре от всяка друга социална мрежа. А още повече го бива да създава свои.

Прочети още