Ексклузивно съдържание за Google Analytics 4

Xplore Marketing – Еп. 7 – Говорим си с Иво и Ива за “PR в дигиталния свят”

В епизод 7 на Xplore Marketing на гости са ни прекрасните Ива и Иво, които са създатели на PR агенция “Идеас България” и са с дългогодишен опит в бранша. Имаме удоволствието те да са наши партньори и приятели, с които бихме споделили интересни истории и проекти. Сигурни сме, че ще усетите тяхното човешко и положително отношение дори и само да ги слушате. 😉

В епизода те споделят своя опит в работата си на ниво PR. Влизаме в примери за развитието на тази услуга в дигитална среда и как рекламата и PR-a взаимодействат заедно. Говорим си за различни бизнес модели, тежестта на PR-а при тях и най-вече за роли в екипа, които трябва да могат да обслужват тези функции.

Ива и Иво споделят своя опит с клиенти като Gree и EVN и какви комуникационни ситуации са се реализирали при тях, които благодарение на PR тактики, са помогнали да се подобри позиционирането на бизнеса и съответно да се подобрят и бизнес показателите дългосрочно.

Разбира се, говорим и за промените в бизнеса, нуждата от тях, как е важно PR екипът да участва вътре в компанията, да се обсъждат и интегрират процеси между PR и маркетинг отделите (ако са отделни ;)) и как тези две функции се допълват и се стига до план за Digital PR, който да помага на по-бавни / сложни бизнеси, при които вземането на решение е с повече условности, стъпки и време.

Накрая Иво, разбира се, пожелава да продължим малко повече тази любопитна тема и споделя своята визия / посока на развитие на PR-а и най-вече – как да гледаме по-функционално на него, така че да го управляваме в полза на нашия бизнес.

Слушай епизода и в Spotify и се абонирай за канала ни, за да не изпускаш новите епизоди 🙂