Xplore Marketing – Еп. 143: Иван Манчев – “Какво прави един бизнес уникален и успешен”

Иван Манчев е български шеф-готвач, ресторантьор, ТВ водещ и автор на книги с рецепти. Той е собственик на ресторант „Кактус” в пряка на „Витошка”. Познат е на аудиторията като водещ на предаванията „Черешката на тортата” и „Кошмари в кухнята”. Шеф Иван Манчев и Таньо Шишков работят съвместно към хранителната верига Lidl, където предлагат интересни рецепти. Най-популярни сред книгите на шеф Иван Манчев са: „LIDL Заслужава си!”, „104 рецепти на Манчев и Шишков”, „Манчев срещу Шишков” и „Мечти и кошмари”.

В рамките на разговора ще чуеш дискусия около следните интересни теми:

  1. Кое прави един ресторант интересен за хората, така че да говорят и споделят за него?
  2. Как една история предизвиква любопитство на човека и способен ли е бизнесът да спре тази зараждаща се ангажираност, отблъсквайки хората със своя мащаб?
  3. Къде хората се докосват дигитално до един ресторант?
  4. Кой човек от екипа трябва да отговаря за комуникацията с хората дигитално (и не само)?
  5. Каква стойност носят социалните мрежи за един ресторант? Кои са темите, които биха вълнували човек, който не познава ресторанта?
  6. Кои са най-големите изненади в положителен аспект, на които шеф Манчев е бил свидетел при сблъсък с ресторанти от “Кошмари в кухнята”?
  7. Смята ли, че хората намират ресторантьорския бизнес за бърз и лесен, по подобие на електронната търговия? Това пречи ли и колко на качеството на изпълнение?
  8. Колко време е необходимо, за да се каже, че един ресторант е израснал от “стартъп” към фаза на развитие и устойчивост?
  9. За кое никога не остава време в един ресторант, но същевременно винаги му се е искало да остане?
  10. Любими ресурси, от които черпи вдъхновение.

Ресурси

Cactus BG
Lidl – Gotvi s Manchev
Кошмари в кухнята – Nova TV
LeaderClass – Без кошмари в бизнеса с шеф Манчев

Слушай епизода и в Spotify или Apple podcasts и се абонирай за канала ни, за да не изпускаш новите епизоди 🙂