Xplore Marketing – Еп. 143: Иван Манчев – “Какво прави един бизнес уникален и успешен”
Иван Манчев е български шеф-готвач, ресторантьор, ТВ водещ и автор на книги с рецепти. Той е собственик на ресторант „Кактус” в пряка на „Витошка”. Познат е на аудиторията като водещ на предаванията „Черешката на тортата” и „Кошмари в кухнята”. Шеф Иван Манчев и Таньо Шишков работят съвместно към хранителната верига Lidl, където предлагат интересни рецепти. Най-популярни сред книгите на шеф Иван Манчев са: „LIDL Заслужава си!”, „104 рецепти на Манчев и Шишков”, „Манчев срещу Шишков” и „Мечти и кошмари”.
В рамките на разговора ще чуеш дискусия около следните интересни теми:
- Кое прави един ресторант интересен за хората, така че да говорят и споделят за него?
- Как една история предизвиква любопитство на човека и способен ли е бизнесът да спре тази зараждаща се ангажираност, отблъсквайки хората със своя мащаб?
- Къде хората се докосват дигитално до един ресторант?
- Кой човек от екипа трябва да отговаря за комуникацията с хората дигитално (и не само)?
- Каква стойност носят социалните мрежи за един ресторант? Кои са темите, които биха вълнували човек, който не познава ресторанта?
- Кои са най-големите изненади в положителен аспект, на които шеф Манчев е бил свидетел при сблъсък с ресторанти от “Кошмари в кухнята”?
- Смята ли, че хората намират ресторантьорския бизнес за бърз и лесен, по подобие на електронната търговия? Това пречи ли и колко на качеството на изпълнение?
- Колко време е необходимо, за да се каже, че един ресторант е израснал от “стартъп” към фаза на развитие и устойчивост?
- За кое никога не остава време в един ресторант, но същевременно винаги му се е искало да остане?
- Любими ресурси, от които черпи вдъхновение.
Ресурси
Cactus BG
Lidl – Gotvi s Manchev
Кошмари в кухнята – Nova TV
LeaderClass – Без кошмари в бизнеса с шеф Манчев
Слушай епизода и в Spotify или Apple podcasts и се абонирай за канала ни, за да не изпускаш новите епизоди 🙂