Instant Experience

Instant Experience е интерактивен рекламен формат на цял екран, предлаган от Meta. Той е предназначен да осигури завладяващо и интерактивно изживяване за потребителите в рамките на платформите Facebook и Instagram. Instant Experience позволява на рекламодателите да създават ангажиращи рекламни изживявания, добавяйки различни елементи като банери, видеа, карусели, CTA бутони и други, които стимулират ангажираността с мобилното съдържание, без да се напуска приложението.

Текущи проекта

Текущи клиенти

Професионалисти

% human

Кога да включим Instant Experience формат в своята дигитална стратегия?

Instant Experience форматът може да бъде особено полезен при следните ситуации:

Представяне на продукти

Ако желаете да представите даден продукт или услуга по по-различен и завладяващ начин, този тип реклама може да бъде много ефективна. Можете да използвате формата, за да подчертаете характеристиките на продукта, да демонстрирате функционалност и да предоставите интерактивно изживяване, което помага на потенциалните клиенти да придобият по-добра представа за това, което им предлагате.

Добра алтернатива на лендинг страница

Всъщност ние често наричаме Instant Experience формата своеобразна мини лендинг страница, тъй като той е чудесен вариант за брандове, които не разполагат с функциониращ сайт. Информацията за даден продукт и неговите специфики могат да бъдат визуализирани директно в платформата, което улеснява потребителите, тъй като те намират цялата тази информация директно в приложението и не е нужно да го напускат.

Разказване на истории

Форматът е идеален за разказване на истории около бранда или неговите продукти. Ако имате послание, което искате да предадете на вашата таргет аудитория, Instant Experience форматът ви позволява да го направите по един по-разчупен начин.

Фуния за генериране на потенциални клиенти

Този тип реклами могат да бъдат интегрирани във вашите фунии за генериране на потенциални клиенти, като подобрите изживяването на потребителите. Предоставяйки завладяващо изживяване на цял екран, можете да привлечете вниманието на потребителите и да ги преведете през фунията по-ефективно, увеличавайки шансовете за генериране на потенциални продажби.

Създаване на образователно/информативно съдържание

Форматът е изключително подходящ и за представянето на образователно/информативно съдържание. Възможността да бъдат добавени различни елементи позволява информацията да бъде представена по лесен и смилаем за потребителите начин.

Какви са предимствата от използването на Instant Experience?

  • Рекламите имат за цел да подобрят потребителското преживяване. Те са специално създадени да привличат вниманието на потребителите и да предоставят визуално привлекателно и интерактивно изживяване.
  • Те позволяват на рекламодателите да създадат персонализирана брандирана среда, която ангажира потребителите по завладяващ начин.
  • Рекламите са оптимизирани за мобилни устройства, като гарантират, че рекламното съдържание се зарежда бързо и безпроблемно на смартфони и таблети. Това е от решаващо значение, тъй като по-голямата част от потребителите на Facebook прекарват времето си в платформата именно чрез мобилни устройства.
  • Рекламодателите разполагат с набор от опции за персонализиране на своите реклами, за да съответстват на идентичността на дадения бранд и маркетинговите цели. Те могат да избират от различни шаблони, както и да създават собствени такива, което им позволява да създадат персонализирано изживяване за тяхната целева аудитория.

Заключение

Цялостно Instant Experience е силно ангажиращ и завладяващ формат, който може ефективно да привлече вниманието на потребителите и да стимулира действие от тяхна страна. Той дава възможност на рекламодателите да създадат запомнящо се преживяване и да постигнат своите маркетингови цели във Facebook и Instagram.