Ексклузивно съдържание за Google Analytics 4

Xplore Marketing – Еп. 21 Катя и Кристина: „Принципите и подходите за успешна комуникация“

В епизод 21 на Xplore Marketing гости са ни Кристина Крънчева, водещ международен консултант по бизнес етикет и поведение, и Катя Василева, любим водещ в Радио София. Двете споделят, в разговор с Жоро Малчев, за 257 podcast. Името означава 2 водещи, 5 минути, 7 секунди за първо впечатление.

Подкастът стартира в края на 2020 година, защото усещат объркване в хората в забързаното ежедневие. Избрали са да се излъчва по радиото в сряда – именно в средата на седмицата. Както споделя Катя – идеалното време хората могат да слушат и да работят. А в четвъртък епизодът излиза в подкаст платформите. Отскоро вече имат и гости от последователите на подкаста. Какъв е процесът по създаване на епизодите? След като уточнят каква е темата на база на обратната връзка, всеки пише по темата, след това правят сценария.

Гостите споделят на слушателите на 257 podcast какво да не правят – доколкото хората не си даваме сметка колко много неща не знаем и не осъзнаваме, че правим. А немалка част от тези неща дразнят хората. Споделят много добри практики, които …. – ще научите като слушате подкаста им 🙂 Там ще чуете и нещо, което Кристина и Катя споделят – колко ясно се усеща, когато говориш с усмивка. И нещо по-дълбоко на тема съдържание, доверие от аудиториите и лоялност – какво е кураж и колко много помага да си уязвим.

От епизода ще научиш

  • Колко е важно да се учим от децата – те не обичат намръщени хора, искат да бъдат мотивирани, какво положително ги очаква.
  • Как като осмислиш колко са 30 секунди, тогава 5 минути са цяла вечност, в която можеш да допълниш много съдържание.
  • Колко е важна подготовката – реч за 15 минути я готвиш 3 седмици. Двете вярват, че подкастите тепърва ще растат, защото един подкаст можеш да слушаш навсякъде и най-вече – да стане част от рутината ти, докато пътуваш, спортуваш, разхождаш се.
  • Защо социалните мрежи са ключови и как Катя и Кристина ги използват.
  • Колко важни са почивките за музика – те правят отличен тайминг.
  • Защо веднъж в месеца вече имат и гост от последователите си – той разказва своята история, както и отговоря на въпроси.
  • Две ключови неща, които да оправим, за да говорим успешно и да въздействаме оптимално на аудиториите ни. Колко е важно сигналите да се четат в контекст и в снопове.
  • Кое пречи най-много при публичното говорене – хората искат да бъдат харесвани. А как най-лесно се управлява – като сме подготвени 🙂 И разбира се – всеки трябва да извърви пътя си, за да натрупа нужния опит в публично говорене.
  • Колко е важно да сме атрактивни за аудиториите ни.
  • Колко важни са първите 7 секунди като срещнем непознат човек. Как като полагаме усилия за външния вид – това подсказва, че това е човек, който се грижи за себе си.

Катя разказва за ключовото значение да даваш полезно съдържание, поднесено на човешки език и разбираем език. Затова и споделя колко е доволна от Цялостната програма по дигитален маркетинг на Xplora Academy. Най-много ѝ харесва, че хора, които вече са пробвали нещо, вaлидирали са го и са извлекли добри практики, ти го обясняват на човешки език. След което като тестваш и ти – виждаш, че постигаш резултати и си казваш “Ето, това работи”.

Ресурси

https://open.spotify.com/show/4NOsI1XQNJk1Ws0Igun6gV
https://soundcloud.com/bnrpodcasts/sets/257-podcast
https://binar.bg/podkasti/biznes/257-podcast/
257@bnr.bg
https://forbesbulgaria.com/2020/07/14/от-нула-до-браво-с-модела-kiss/
https://forbesbulgaria.com/2020/08/13/целуни-слабата-комуникация-за-сбогом/
https://xplora.bg/podcasts/xplore-marketing-episode-12/
https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Mehrabian
https://www.danpink.com/books/when/
https://www.malchev.net/ravnosmetka2020/
https://xplora.academy/course/modul-3-marketing-5-0-2021/
https://xplora.academy/cqlostna-programa-po-digitalen-marketing/
https://bglobal.bg/104681-Цензурата-Тръмп-и-Таласъмите

Слушай епизода и в Spotify и се абонирай за канала ни, за да не изпускаш новите епизоди 🙂