Управление на присъствието в TikTok

Имат ли бизнесите място в TikTok и дали платформата е подходяща и за твоята маркетинг стратегия? Ние можем да отговорим на този въпрос и да те изненадаме с отговори, които не си очаквал – като например, че можеш успешно да използваш TikTok за развитие на работодателската марка и набиране на служители. Все повече потребители започват да използват приложението ежедневно и все повече брандове успяват да достигнат до нова аудитория и да я ангажират благодарение на предимствата на видео формата. Заинтригувахме ли те? Разгледай портфолиото ни, за да разбереш повече.

Xplora BG – employer branding съдържание

Създадохме профила на дигитална агенция за интегриран маркетинг Xplora така, както го правим за всеки клиент – стартирайки с проучване и изготвяне на TikTok стратегия на съдържанието. Във видеата си наблягаме на хумористичната страна на работата в дигиталния маркетинг, но и често засягаме темата за офисния живот като цяло. Споделяме с аудиторията си behind the scenes моменти, както и полезни съвети от професионална гледна точка. Говорим с потребители като с приятели и показваме себе си истински – такива, каквито сме и в реалния живот. Първо сме human, a после digital.

Spoko wafers – продуктово съдържание

Главният таргет на “Споко” са тийнейджърите и това съвсем естествено доведе до създаването на TikTok профил на бранда. И за да достигнем до тях успешно, проговорихме на техния език – с мемета, забавни ситуации от ежедневието и видеа с изцяло ангажиращ характер, в които им задаваме интересни въпроси. Взехме предвид и настроението на Gen Z относно рекламирането на продукти, затова във видеата ни ги показваме като част от ежедневието, а не като конкретен фокус.

Aladin foods – партньорство с криейтъри

Използването на криейтъри като част от стратегията на съдържанието носи хумор и усещане за достъпност. Именно затова използвахме този подход при създаването на TikTok профила на Aladin Foods. Потърсихме подходящите хора – креативни и свежи, които могат да създадат забавно съдържание в стила на бранда, но са и вече познати лица в платформата. И още с първите си видеа ударихме над 100К гледания. Вслушахме се в аудиторията и до днес продължаваме да създаваме съдържание с голяма доза хумор с фокус върху продуктите.