Ексклузивно съдържание за Google Analytics 4

superHUMAN Блог

7 приложения, с които да вдигнеш LEVEL-а на визиите в социалните мрежи

Социалните мрежи са най-горещият #trend в последните години, който преобрази живота ни в много аспекти. Свикнахме да skip-ваме, да scroll-ваме и да избягваме да четем дълго и разточително съдържание, предпочитайки да се наслаждаваме на креативни визии, които ни казват всичко без думи. Все по-ясно осъзнаваме колко по-трудно е да впишеш цяла една идея в едно едничко изображение или кратко видео, отколкото да го опишеш в няколко реда, които е доста вероятно да останат непрочетени.

Брандовете са в непрекъсната битка за идеи и креативност, което е изключително силен двигател за мотивацията. Конкурентността винаги е била силата, която е раждала най-хитрите идеи, най-успешните визии и най-запомнящите се послания.

И все пак, за да подплатим вярването си, че силата на изображението превзема света на социалните мрежи и маркетинга, ще ви посочим някои статистики за 2018 г.

  • Tweet-ове със снимки получават 150% повече споделяния от тези, които имат само текст.
  • Анализи от BuzzSumo сочат, че статии, които имат вградени снимки на всеки 75-100 думи, получават двойно повече споделяния от тези с по-малко изображения в текста.
  • Всеки ден в световен мащаб се гледат live видеа за време, еквивалентно на цели 110 години.
  • 32% от работещите в маркетинга споделят, че изображенията са най-важният content за техния бизнес, докато писането на блог статии е по-успешно за 27%
  • Публикациите във Facebook, които съдържат снимка, са 2.3 пъти по-успешни от тези без изображение

Всеки по-малък или тепърва прохождащ бизнес, няма ресурсите за екип от дизайнери. Понякога трябва да сте гъвкави в идеите, хитри в действията си и да използвате максимума от това, с което разполагате. Затова подбрахме 7 супер app-a, с които да разчупите идеите си и да вдигнете level:

1. Vimage 

Чували ли сте за cinemagraphs? Това са статични изображения с един безкрайно повтарящ се елемент, който се движи. Приличат на магия! Реално създаването им изисква специален начин на заснемане и след това още по-специална обработка на Photoshop. Тук на помощ идва Vimage, който може да превърне всяка ваша снимка в cinemagraph. Приложението разполага с 88 движещи се елемента от всякакъв вид – дъжд, светкавици, птици в полет, дим, падаща звезда и какво ли още не. Изглеждат изключително реалистично и ефектът накрая е – имате идеален GIF, който да раздвижи, освежи и подчертае идеята на визията ви.

2. Quik

 Създаването на динамични и свежи клипчета е едно от големите предизвикателства на визуалното съдържание. Quik е идеалното приложение, в което можете да комбинирате изображения и видеа в един малък шедьовър. Имате възможност да избирате от множеството темплейти с изключително разчупени transitions, както и да добавяте текст. Той също може да бъде украсен и позициониран по най-различни начини, а в добавка с това – получавате и музикален фон в зависимост от идеята, която търсите.

3. Ripl

 Изключително полезно приложение, в което може направо да се влюбите. Идеята на Ripl е да създавате постове директно от приложението. Те могат да бъдат както статични, така и анимирани. Качвате си снимка, добавяте текст и накрая избирате дали и как искате текстът на визията ви да бъде анимиран – да изскача от някой ъгъл, да се изписва и появява плавно, да блести или да се скрива в елемент от снимката ви. И тук идва най-готината част – от приложението директно може да споделите поста си с написано от вас Copy направо в няколко социални мрежи, с които сте обвързали бизнеса си. Накрая, но не на последно място, имате статистики как се представят публикациите ви и календар на изминалите такива, за да следите активността си.

4. PicsArt

 Повечето от вас може би вече знаят за това приложение и го използват успешно, за да раздвижат визиите и идеите си. За тези от вас, които не са запознати – приложението има цял куп ефекти от най-различен характер. Разполага с рамки, двойна композиция, цветови ефекти и множество филтри. Това обаче, което различава програмата от всички други, са безбройните безплатни стикери – във всякакъв вид и форма. От илюстрации, през реални предмети – до най-различни креативни надписи и абстрактни допълнения. Стикерите могат изцяло да преобразят всяка снимка и, използвани по правилния начин, наподобяват солидна дизайнерска намеса. Тествайте!

5. DU Recorder

 Приложение, с което лесно ще показвате на потребители новости в сайта си, кое къде да открият, как да пазаруват от вас и какво ли още не. DU Recorder е приложение, което записва действието, което извършвате в момента на телефона или компютъра си. Иначе казано – можете да запишете целия път от регистрация в сайта ви, през търсене на артикули, до добавяне в кошницата и попълване на данни. Със същия успех може да запишете каквото и да е друго, което смятате, че ще повиши информираността на аудиторията ви и ще ви донесе ползи като разчупи визуалното съдържание, което публикувате. Приложението работи изключително лесно – натискате Play и записвате каквото ви е нужно, давате Stop и след това преминавате през Edit, който ще ви позволи да изрежете видеото, да го забързате или да му добавите ефекти. Бързо, лесно и различно.

6. PicLab

 Много симпатично приложение, с което можете да разкрасите и разчупите визиите си по много свеж и цветен начин. Стандартно започвате с Upload на изображението, на което можете да сложите изключително пъстри рамки с различни шарки. PicLab има и красиви филтри, което вече е стандартно за всяко приложение за обработка на снимки. Това, с което обаче се отличава, са множеството безплатни шаблони с най-готините надписи, цитати и вдъхновяващи фрази. Шрифтовете и украсите на стикерите са изключително разнообразни и пасват перфектно на всякакви визии и идеи.

7. GIPHY Cam

Последното приложение, което ще ви представим, е по-забавно и щуро, но с малко идеи може да се превърне в още един полезен инструмент за работа. То създава видео записи в реално време и ги превръща в GIF изображения. Интересното в случая е, че докато снимате, можете и да добавяте различни цветови ефекти, анимирани стикери и дори да записвате звук върху видеото на нещо, на което бихте искали да акцентирате. Ако не искате да използвате никой от по-забавните ефекти, спокойно можете просто да използвате опцията за превръщане на видеото ви в успешен GIF.

Супер идеите идват със супер приложенията. Сега сме сигурни, че ще добавите още поне щипка креативност към работата си и изобщо няма да се поколебаете да експериментирате и миксирате различните функционалности на избраните от вас приложения сред нашите предложения. Най-добрите идеи идват в най-неочакваните моменти, за това трябва да сме готови и да имаме правилните инструменти, с които да ги реализираме.

Ако искаш да гледаш свежи видеа и case-study-та от нас, запиши се за YouTube канала ни 🙂