Xplora Academy

Xplora Academy е интуитивна обучителна платформа за приложими знания по дигитален маркетинг, обяснени на човешки език. Чрез нашата академия можеш да научиш как да създаваш съдържание, как да управляваш реклами, как да правиш успешни продажбени фунии и ще придобиеш много знания, свързани с Facebook, Instagram, YouTube, Google и дигиталния маркетинг като цяло. Можеш да си поръчаш и кратка консултация за определена област на дигиталния маркетинг на компанията или организацията ти. Има възможност и да изкараш специализиран изпит, който да валидира, че реално си усвоил дадени умения, а не просто, че си изкарал курс.

Защо Xplora Academy?

Още от създаването на агенцията знаехме, че трябва да имаме своя фокус. Знаем кои са таргет клиентите на Xplora и че много професионалисти и компании няма да попадат в този таргет. Затова, когато дойде моментът, реализирахме идеята си за Xplora Academy. В академията има структурирани знания на база на огромния опит на екипа на Xplora, който показва как сам да управляваш успешно отделните елементи на дигиталния маркетинг. Чрез Xplora Academy можеш да се обучиш или да осигуриш обучение на хора от екипа ти в съответните области на дигиталния маркетинг, както и да получиш конкретни насоки какво да подобриш и надградиш.

Кой преподава и консултира в Xplora Academy?

Академията е дъщерно дружество на Xplora със съдружник Ленко Йорданов, който е мениджър “Дигитални кампании и стратегии” в агенцията. Ленко управлява голям екип в областта на съдържанието и рекламата в дигитални канали и има над 9-годишен опит във воденето на курсове, обучения и консултации.
Другите лектори в Xplora Academy са хора с релевантен опит в Xplora:

Жоро Малчев

управляващ съдружник в Xplora, който води стратегическите маркетинг области и съвети

Иван Пантелеев

съдружник в Xplora, който води стратегическия подход при развитието на кампании и дигитални канали

Георги Семков

мениджър в Xplora, който води заедно с екипа си курсовете за Google екосистемата

Други професионалисти от Xplora

които споделят структурирано знание в рамките на отделните курсове или консултации.
от Xplora Academy

Обучения от Xplora Academy

Дългогодишният ни опит във водене на курсове и обучения е в основата на модела на обученията на Xplora Academy:

 

 • Курсовете в платформата са налични в онлайн формат, както и при възможност и при желание от обучаващите се – хибридни или присъствени
 • Провеждаме и присъствени обучения, които се обявяват в секция “Присъствени обучения”. Тук можеш да видиш как протече първото обучение по Instagram маркетинг.
 • Курсовете покриват различни елементи на дигиталния маркетинг.
 • Структурирани са по области, а всеки курс има детайлно описание.
 • Всяка подтема е отделна лекция, която е специално записана и обработена. Това осигурява тя да е кратка (между 5 и 10 минути), да дава максимална яснота, да е фокусирана върху приложимите знания.
 • Всеки желаещ може да изгледа няколко безплатни лекции и да види част от материалите от съответния курс, преди да го запише.
 • При желание може да се закупи изпит, който да провери уменията за настройване и оптимизиране на реклами в Google или Facebook. По време на изпита получаваш детайлна обратна връзка, което осигурява придобиването на реални умения за управление на реклами.

Уебинари

В платформата на академията ще намериш и много уебинари, които предоставят изобилие от практически съвети в конкретни области. Уебинарите са безплатни, като единствено се изисква да се регистрираш в платформата.

  Много те съветваме да разгледаш и блога за още полезна информация.

   от Xplora Academy

   Консултиране от Xplora Academy

   Много компании сами реализират своя дигитален маркетинг. Понякога, даже доста често, на тях им трябва външен професионален поглед и насока. Именно за подобни компании създадохме консултациите на Xplora Academy – те са за:

   • Съдържание (Content Marketing)
   • Google реклама
   • Facebook реклама

   Има основна консултация в една от тези области или по-задълбочена. Представи си детайлно анализиране и осмисляне на наличната информация и конкретни препоръки, които ще обсъждим в детайл. Отговорността да ги реализирате е ваша – твоя и на екипа ти.

   Препоръчани курсове на Xplora Academy

   Ако си професионалист, който вече се занимава с реклама в екосистемата на Facebook, много ти препоръчваме курса “Успешни продажбени фунии във Facebook”. Това е кратък и фокусиран курс на изключително атрактивна цена, който ще ти помогне да си по-успешен професионалист и ще ти даде насоки как стъпка по стъпка да структурираш една потребителска пътека от нулата до момента, в който тя изпълнява своята цел – ангажираност, трафик, заявки, запитвания и/или продажби.

    Цялостна програма по дигитален маркетинг

    Програма, водена от експерти с дългогодишен опит в онлайн маркетинга и преподаването във водещи университети и програми, с над 15 000 обучени курсисти и студенти

    Content Marketing (Маркетинг чрез съдържание) - модул от курсове

    Контент маркетингът е ключова част от маркетинга на всяка една компания - по ясен начин се представя стойностно предложение пред всяка от конкретните таргет аудитории. В курсовете в този модул представяме основите на маркетинга чрез съдържание, как се създава съдържание, как се определят стълбове на съдържание. Покриваме с примери Storytelling подходи в маркетинга и завършваме с как да прилагате правилните подходи в дизайна за контент маркетинг.

    Реклама в Google - модул от курсове

    Google екосистемата е intent-based и богата на формати за всички етап на маркетинг фунията, а това позволява компаниите да постигат отлични резултати. Лекторите в модула са от Xplora - една от малкото Google Premier Partner агенции в България (на база на резултати, постигани резултати и сертификати). В курсовете в този модул представяме въведение в Google Ads, след като в отделни фокусирани курсове, с детайлни примери представяме реклама в Google Search, в Google Display и в YouTube.

    Маркетинг и реклама в социалните мрежи

    Социалните мрежи са част от живота на потребителите, като потребителите “наемат” различните социални мрежи за различни цели. Затова и оставят стоици сигнали всяка седмица, като тези сигнали са в голям контекст, което позволява постигането на разнообразни занаими маркетинг цели. Лекторите в двата модула Маркетинг и Реклама са от Xplora - една от най-големите и доказани агенции за маркетинг и реклама в социалните мрежи в България и региона.

    Мнения и препоръки

    Над 1400 души преминаха през курсовете на Xplora Academy – виж какво споделят някои от тях:

     unnamed file
     “Благодарение на курса придобих реално приложими знания и умения в сферата на Фейсбук рекламата. Преминаването му ми беше изключително полезно, защото ми даде солидна теоретична и практическа основа, върху която да стъпя при започването ми на стаж и работа. Препоръчвам курса на всеки, който иска да се занимава с Фейсбук реклама или вече се занимава, но желае да опресни и надгради знанията си.”

      

     Angel Nikolov
     Специалист Реклама
     “Много добре структуриран курс, който полага основите на Facebook рекламата. Благодарение на множеството примери и помощни материали се учи лесно. Голям плюс са бонус уроците и линковете, които задълбават в дигиталния маркетинг.”

      

     Krasian Vulkov
     Курсист
     “Курсът беше изключително ценен и полезен за мен, тъй като предишните ми бегли познания,
     свързани с Facebook рекламирането, бяха допълнително обогатени, затвърдени и придобих
     стабилни практически умения. Тази практическа основа ми даде самочувствието, че вече
     самостоятелно мога да се справям с пускането и контролирането на Facebook реклама, нейното
     оптимизиране, както и разчитането на анализите, представящи успешността на рекламния формат.”

      

     Christine Borisova
     Курсист
     Testimonials