Ексклузивно съдържание за Google Analytics 4

superHUMAN Блог

3 промени във Facebook, които ти дават повече контрол над преживяването

Facebook новини! Платформата направи три промени, които предоставят на потребителите повече опции за управление на собствените им взаимодействия. Виж ги тук. ????​

  1. След година тестване News Feed Filter Bar опцията вече е факт. Тя улеснява потребителите да превключват между стандартния News Feed, генериран от алгоритъма на Facebook, и други два таба – публикации „Favourites“ или „Recent“.
    Favourites предоставя публикации от предварително селектиран от потребителя списък на до 30 профили и страници. Recent категоризира публикациите в обратен хронологичен ред и дава възможност на потребителя за определяне на период на публикациите, които да вижда.
3

Източник: Facebook

  1. Освен трите News Feed-a Facebook предоставя на потребителите (Public Figures, Creators and Brands) и нова опция за контрол върху това кой може да коментира техните публикации, с оглед ограничаване на нежеланите взаимодействия в приложението и избягване на нежелана комуникация.
2

Източник: Facebook

  1. И последно – Facebook добавя разширена информация в съществуващата опция “Why am I seeing this?” за причините на показване на всички публикации в News Feed-a на потребителите. Досега това беше възможно единствено за платените публикации, а вече ще предоставя информация и за органичните постове.
3

Ще следим как тези промени ще се отразят върху потребителското поведение, затова очаквайте ъпдейт на статията скоро!

Ако искаш да гледаш свежи видеа и case-study-та от нас, запиши се за YouTube канала ни 🙂