Ексклузивно съдържание за Google Analytics 4

Xplore Marketing – Еп. 134: Стефан Андонов – „Маркетинг тактиките, които се създават и следват в Zoya.bg“

Стефан Андонов е част от екипа на Zoya.bg и отговаря за внос и износ. Има голяма страст към органичните храни и козметиката. Готов е да говори за същността на органичните продукти и да обсъжда различни теми от индустрията с всеки, който срещне.

Преди 5 години се присъединява към екипа на Zoya.bg с идеята, че иска работата му да е пряко свързана с това, в което вярва: храната, която консумираме, трябва да е без химикали и непознати съставки. Преди това професионалният му опит включва няколко години в агенция за дигитален маркетинг и опит да разработва нов канал за външна реклама.

Завърша Националната финансово-стопанска гимназия в София и след това продължава висшето си образование в Швейцария в сферата на хотелиерството и туризма.

В рамките на разговора ще чуеш дискусия около следните интересни теми:
:

  1. Кратко представяне и опит.
  2. Защо при все по-дигитализиращата се среда, бизнесите които искат да имат силно позициониране, отварят физически магазини? Ползват ли от Zoya.bg комуникация на живо, която да води хората към дигитален актив?
  3. Колко разчитат на дигиталната комуникация и за кои аудитории работи тя? Къде са видяли, че работи за тях и в какви ситуации виждат резултат?
  4. Инфлуенсърите помагат ли за изграждането на разпознаваемост на бранда?
  5. Следят ли как през годините се развива директният трафик и увеличението на търсенето на бранда? Имат ли усещане кои събития дават тласък на тези показатели?
  6. Колко често мислят за нови категории продукти в портфолиото си? Дигиталният маркетинг и комуникацията с аудитория помагат ли при измисляне на нови продукти / категории?
  7. Как гледат на думата общност в контекста на развитие на един бранд? Търсят ли го като цел и усещат ли това да помага в развитието на бизнеса?
  8. Как отключват партньорства и намират сродни души като партньорства с други брандове? Това помага ли за разпознаваемостта?
  9. Използват ли newsletter-и за комуникация към лоялната си аудитория?
  10. Любими ресурси на Стефан.

Ресурси:

https://www.zoya.bg/
https://www.capital.bg/biznes/stoki_i_prodajbi/2023/06/12/4493922_markata_e_po-silna_pri_sreshta_na_jivo_pomagat/

Слушай епизода и в Spotify или Apple podcasts и се абонирай за канала ни, за да не изпускаш новите епизоди 🙂