Xplora Накратко

XPLORA /Експлора/ е маркетинг и дигитална агенция, фокусирана в осигуряването на впечатляваща възвращаемост на инвестицията (ROI) от интегрирания дигитален маркетинг за своите клиенти. Вече 6 години правим клиентите си успешни в постигането на бизнес и маркетинг целите им в България и в международен мащаб, като считаме за наша отговорност да създаваме и споделяме добри практики, които развиват сферата на дигиталния маркетинг в България.

А сега, като видя как разказваме накратко за нас, ти препоръчваме да прочетеш отделните елементи, които правят Xplora human digital - основателите на агенцията и екипа, членствата, сертификатите, социалната ни отговорност. Можеш да го направиш тук. ????

Текущи проекта

Текущи клиенти

Професионалисти

% human

защо human digital работи?

Всичко това сме обобщили в слоганa ни HUMAN DIGITAL – говорим на реални хора, развиваме приятелски отношения с клиентите и партньорите ни, създаваме човешка среда за работа. 
HUMAN DIGITAL РАБОТИ
какви компании помагаме да са успешни

НА КАКВИ КОМПАНИИ ПОМАГАМЕ ДА СА УСПЕШНИ?

защо human digital работи?
Чрез силата на дигиталния маркетинг всеки месец помагаме за успеха на почти 100 компании. Добавяме стойност за бизнеси от различни сфери – от бързооборотни стоки, през финанси, софтуер, автомобили и недвижими имоти, до продукти за дома и други.

Правим го както за клиенти от и в България, така и за такива от други страни или развиващи бизнес и в чужбина.

Какви цели постигат клиентите ни?

Целите са различни – разпознаваемост, ангажиране, продажби, изграждане на лоялност. Общото между тях е, че постигаме заедно с клиентите ни значими и измерими бизнес и маркетинг резултати. И по този начин ги правим успешни, а наградата за нас са дългосрочните отношения след това. Насърчаваме те да видиш какво споделят някои от клиентите ни за работата си с нас.
цели постигат клиентите ни

Клиентите споделят

го постигаме

Как го постигаме?

Вярваме в дълбокото “потребителско прозрение” (consumer insight) – кой, какво, кога, къде и защо прави нещо. Съчетаваме това прозрение с аналитичен подход и реални данни от потребителското поведение. Така дискусиите “мисля, че” и “вярвам, че” завинаги отстъпват място на “данните показват, че” и “нека направим този конкретен тест, защото”.

Какви услуги предоставяме?

Още от самото създаване на агенцията следваме политика на:
N
01.

Интегриран дигитален маркетинг

Защо да имате страхотен сайт, ако никой не го посещава, или страхотно съдържание в социалните мрежи, което никой не вижда.

За да носят стойност тези активи е много по-важно правилните хора да извършват правилните действия спрямо тях. В днешната дигитална ера това означава да намирате таргет аудиторията си, където е – в каналите и платформите, които използва и където е готова да предприеме следващото действие по потребителската си пътека, заедно с бранда. Да ги ангажирате с правилното съдържание, да ги придвижвате по оптималната потребителска пътека. Да анализирате данните след направени тестове, да консолидирате изводите и да ги използвате активно при надграждането на стратегията си всеки месец.  За нас това е интегрираният дигитален маркетинг и вече 5 години използваме този подход, за да правим клиентите си успешни. Можете да видите многобройните case studies, в които споделяме детайли каква е била целта, какво е било предизвикателството, как сме подходили и какви резултати сме постигнали.
N
02.

100% видимост от страна на клиента

Клиентите ни имат видимост до всеки изразходван евроцент, могат да влизат в детайл на всяка реклама, която сме създали и управляваме. Насърчаваме клиенти и ги мотивираме сами да ни питат кое, как и защо.

N
03.

Стратегия, планиране, изпълнение, анализ и надграждане

Ние сме агностични към дадена рекламна платформа или екосистема, т.е. Нямаме предпочитания и не акцентираме - подхождаме индивидуално за всяка компания според сектора, стратегията и наличните ресурси.

Правим интегриран дигитален маркетинг благодарение на екипа си от почти 50 специалисти в различни области. Имаме огромен и разнообразен опит да правим успешни нашите клиенти в България и чужбина чрез инструментариума на дигиталния маркетинг:

 • анализ на дигиталните активи на клиента и създаване на цялостна дигитална стратегия
 • създаване и надграждане на дигитални активи – сайтове и лендинг страници, видеа, инфографики, фотосесии, друго визуално съдържание, voiceover-и
 • присъствие в социалните мрежи – планиране и създаване на съдържание, развитие на общности в социалните мрежи, създаване на креативна шапка и комуникационна стратегия, модерация
 • реклама и пърформанс маркетинг – планиране и управление на реклама в Google, Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, TikTok, медия планиране и закупуване в премиум медии
 • корпоративни обучения
 • employer branding
 • консултации
 • управление на дигитални проекти

Как добавяме стойност?

Вместо просто да изготвим сайт, да проведем рекламна кампания или да модерираме коментари в социалните мрежи, ние изграждаме дигитална екосистема, която е:

 

 • интегрирана – всеки елемент допринася за ефикасността на останалите елементи. Така постигаме многократно по-значими за бизнеса резултати – на база на синергията между отделните елементи на интегрирани маркетинг комуникации.
 • дългосрочна, а не кампанийна. Само защото всички конкуренти правят кампании и имат профили в социалните мрежи не означава, че и вие трябва да имате същите самоцелни активации.
 • холистична – с възможност да се надгражда или т.нар. “campaignable”, т.е. която може да бъде развивана в рамките на последователни кампании. Притежаваме не само уменията и опита в отделните области на маркетинга – проучване, стратегия, избор на съдържание и канали, достигане до потребителите, нови проекти за пазари или за продукти и услуги, анализ и подобрения, но през годините сме постигнали и отлични резултати за клиентите. А резултатите са това, поради което съществуваме като дигитална агенция.
добавяме стойност
да ви убедим в това което казваме

Как да ви убедим в това, което казваме?

Вижте кои са нашите клиенти, с повечето от които работим от години. Видео интервютата с тях ще ви покажат поне малка част от това какво постигаме заедно чрез правилен дигитален маркетинг. Приканваме ви и да разгледате многобройните ни case studies, в които нагледно са представени общите ни отлични резултати.

Защото знаем, че това ви вълнува – дали можем да направим и вас успешни. А нашата награда са дългосрочните отношения с доволните клиенти.

 • Фокус върху реалните бизнес и маркетинг цели
 • Проактивност и отговорност за резултатите
 • Съчетание от стратегия, тактика, реализация и анализ
 • Позоваване на реални данни
 • Голям екип от професионалисти по области
 • Значителен опит в различни сектори – в България и по света
 • Препоръки от множество текущи клиенти