Ексклузивно съдържание за Google Analytics 4

superHUMAN Блог

DIGITAL И ЛИЧНО С НАШИТЕ SUPERHUMAN СТАЖАНТИ – БОРИСЛАВА

  1. Разкажи ни малко за себе си?

Аз съм от онези хора с доста противоречив характер – ако съществува нещо като екстровертен интроверт, може би описанието би ми паснало идеално. Винаги съм обичала да работя с хора и колективната енергия ме зарежда, но в същото време имам нужда да оставам насаме в главата си и да анализирам на спокойствие случващото се около мен.
Живея с брат ми, сестра ми и кучето, така че имам висок праг на толерантност – свикнала съм с космите в храната, липсващата от гардероба ми риза, която точно днес имах намерение да облека и парчетата лего, случайно (да бе?) озовали се в обувките ми. Израснах като най-голямото от три деца, което формира у мен доста силно изявено чувство на справедливост и ме научи на отговорност и грижа – смятам, че това е ценно качество, което се стремя да пренасям и в работата си.
Обичам да уча чужди езици, спорта и танците, морето, кучетата и да си угаждам с вкусна храна.
Понастоящем съм Performance Marketing Specialist в Google екипа на Xplora. 

  1. Защо избра да се занимаваш с маркетинг?

Във всичко, с което се захвана, държа да има ясен смисъл и проследими резултати. Винаги съм имала афинитет към стратегическо планиране и участие в процеси, които да довеждат хора и проекти до реализиране на пълния им потенциал.
Това, което ме привлече в маркетинга, е съвкупността от психология, изкуство и наука. Ролята на маркетинг специалистите в дейността на съвременните компании е ключова, а работата им е свързана с огромна динамика и непрестанно придобиване на нови знания и умения в трите направления. За да си в крак с тенденциите и да правиш своите клиенти успешни, е необходимо да разбираш мисленето и поведението на потребителите, за да реагираш адекватно на техните нужди, да участваш активно в творческите процеси при разработването на креативните концепции, да умееш да анализираш и тълкуваш данни. 

  1. С какво те спечели Xplora?

Xplora е място, пълно с професионалисти, които не спират да се усъвършенстват в областта си и да дават с труда и знанията си огромна стойност на бизнеса, но преди всичко са хора – всеотдайни и вдъхновяващи. Добре де, и гледката към парка и Витоша от прозореца ми си я бива. 

  1. Как премина стажа?

Вълнуващо и динамично. През първия ден трудно разбирах езика, на който си говореха колегите, но едва седмица по-късно вече боравех с понятия и изпълнявах задачи. Захващайки се с нещо напълно ново, за мен беше изключително важно да имам ментор – някой, който да ми дава напътствия и конструктивна критика, да ми бъде пример и да ми съдейства с поставянето на дългосрочни цели. И тук, смея да твърдя, открих повече от един.

  1. Кое ти беше най-интересно?

Работим с клиенти от различни бизнес сектори, което прави всеки един ден различен и интересен. Ако трябва да избера нещо конкретно, може би е това, че имах късмета в доста ранен етап да се включа в разработването на стратегии за изцяло нови клиенти и да бъда свидетел на всички процеси, които ги съпътстваха. 

  1. Най-трудните ти моменти – кои бяха?

Най-трудно беше да взема решението да поема в нова посока и да започна отначало с нещо различно. Но от момента, в който го направих, възприемам всяка трудност или грешка като възможност да се науча да правя нещата по-добре. 

  1. Какво те вдъхнови най-много през този период?

Не само през периода на стажа, а и в момента, най-много ме вдъхновява фактът, че постоянно изникват още и още неща, които да разучиш и да усвоиш като умение. Много е хубаво и да си заобиколен от хора, на които наистина им пука за това, което правят и които те мотивират на свой ред да даваш най-доброто от себе си.

  1. Сподели ни нещо, което винаги ще запомниш от нас.

За да си ефективен, е много важно да подреждаш задачите и отговорностите си по приоритет. Също е необходимо да си напълно откровен със себе си и околните – да даваш ясни сигнали, когато усещаш, че нещо не е съвсем наред – така процесите вървят гладко, а когато изникнат предизвикателства, заедно се справяме с тях .  

  1. Как се чувстваш сега като официална част от екипа?

Взимала съм доста контрастни решения в досегашния си професионален път и съм убедена, че всяка стъпка ме е приближавала бавно, но сигурно към този момент. Или по-простичко казано: щастлива съм, че съм именно тук, точно сега и с всеки изминал ден се чувствам все по-добре.