Strategy development

Xplora May Article04 1200x628
Strategy developmentSocial Media Marketing

Какво е visual storytelling и 5 съвета как да го правим по вълнуващ начин

Терминът visual storytelling е доста нашумял напоследък в маркетинг средите, но в същността си идеята е стара почти колкото света. В следващите редове сме събрали 5 съвета как да разкажете визуално историята си по вълнуващ начин и сме ви показали няколко примера от нашата практика.

Прочети още

Xplora Apr Article04 1200x628
Strategy development

Маркетинг стратегия за стартъпи – как подхождаме в Xplora? (част 1)

Много често към нас като водеща маркетинг дигитална агенция се обръщат стартъпи с молба да изготвим стратегия за маркетинга им - за вътрешни цели, за финансиране или и за двете. В тази статия ще ви споделим основните предизвикателства при изготвяне на приложима маркетинг стратегия за стартиращи компании и конкретните стъпки, през които преминаваме. И разбира се - така харесваните Pro Tips, които добавяме в статиите в блога ни на база на опита ни.

Прочети още

Видове съдържание в Youtube
Influencer marketingSocial Media MarketingStrategy development

3 вида съдържание за успешен YouTube канал

Едва ли ще изненадаме някого, като кажем, че YouTube е една от най-популярните мрежи, в която потребителите гледат видеа и слушат музика ежедневно. Многото и разнообразно съдържание, което предлага, както и всичките ѝ функции, са само част от факторите, които я превръщат в любима за потребителите по цял свят.

Прочети още

Xplora November Banner 2
Strategy developmentContent MarketingCreative approachSocial Media MarketingTrends

Ролята на поколенията в дигиталния маркетинг. Защо е важно да познаваш и различаваш различните потребители?

Навлизането на новите технологии като AR и VR ни напомня още веднъж колко важно е да се обръща внимание на потребителската пътека и най-вече на каналите за комуникация. Също така, за да бъдеш успешен, трябва да вземеш предвид различните поколения.

Прочети още

Xplora Oct Blogpost 02
Strategy development

Маркетинг план за скалиране на дигиталния маркетинг

Какво включва маркетинг плана на компания, чийто маркетинг е основан на lead generation? Как изглежда маркетинг планирането на компания в сектор, в който трябва да се формира търсене на конкретни решения? Избрахме да ти разкажем за скалирането на дигиталния...

Прочети още

6 когнитивни пристрастия които ще променят твоята маркетинг стратегия част 2
Strategy development

6 когнитивни пристрастия, които ще променят твоята маркетинг стратегия – част 2

В първата част от статията ти споделихме за 3 когнитивни пристрастия, които използвани правилно, могат да окажат влияние върху потребителите. Разказахме ти за това защо хората не харесват риска, защо ограниченият брой продукти или време въздейства силно и колко...

Прочети още