Google Ads & Analytics

Xplora Sept 1200x628 02
Google Ads & Analytics

Какво е Conversion Modeling?

Тъй като залезът на бисквитките се очертава на технологичния хоризонт, рекламодателите търсят алтернативи за запълване на празнините от данни. Една такава възможност е внедряването на машинно обучение в аналитичното отчитане, каквото се наблюдава в моделираните...

Прочети още

Xplora March 01 1200x628
Google Ads & Analytics

6 предимства на обучението по Google Ads за екипите по маркетинг и продажби

Искате да повишите продажбите си и да достигнете до повече потенциални клиенти онлайн - такива, които активно търсят вашия продукт или услуга? Онлайн рекламата се превърна в основен елемент в маркетинговия микс на съвременния бизнес, която може да ви помогне да се справите с това предизвикателство.

Прочети още

Xplora Nov GoogleAnalytics 1200x628 1
Google Ads & Analytics

12 нови e-commerce metrics и dimensions в Google Analytics 4

Google непрекъснато работи върху начини за подобряване на своята платформа за анализ и последната ѝ актуализация не е изключение. Наскоро Google обяви, че ще добави нови e-commerce metrics и dimensions към GA4. Това е страхотна новина за онлайн търговците, тъй като те вече разполагат с още повече данни, които да им помогнат да подобрят своите реализации и продажби.

Прочети още

Xplora Feb GA4 04
Google Ads & Analytics

Какво трябва да знаеш за секцията Exploration в Google Analytics 4?

Google Analytics 4 дава много повече възможности за анализ на данните в сравнение с предшественика си Universal Analytics. Освен да разглеждаме резултатите си в готовия стандартен тип репорти (standard reports), които дават базовата необходима информация в реално време или за за даден период, имаме възможността да надрагим тези репорти, или да създадем нови от нулата с важните за нашия бизнес метрики, които да следим и оптимизираме.

Прочети още

Xplora Nov GoogleAnalytics 1200x628 1
Google Ads & Analytics

Поверителност в Google Analytics 4 – Consent Mode

През последните няколко години станахме свидетели на засилване на мерките по отношение на събирането на информация за потребителите онлайн и бяха наложени различни регулации, с които бизнесите трябваше да се съобразят.

Прочети още