Реклама в LinkedIn

С близо 875 милиона активни потребители през 2023 г. LinkedIn постепенно се превърна от платформа за networking между различни професионалисти до една от най-популярните социални мрежи. Тази тенденция се наблюдава и в България, където потребителската база в платформата непрекъснато расте.

Особеностите на потребителското поведение и информацията, която хората споделят в профилите си, предоставят широк набор от възможности за прецизно таргетирана реклама. LinkedIn рекламата ви позволява да достигнете до желаните от вас потребители, таргетирани по индустрии, компании, длъжности, функции, професионални умения и опит, образование, интереси и демографски данни.

Това прави LinkedIn рекламата един от задължителните канали не само за B2B компаниите, но и за някои B2C такива, както и за представителите на НПО сектора, университетите и редица други организации.

Текущи проекта

Текущи клиенти

Професионалисти

% human

опит имаме в рекламата в linkedin 1

Какъв опит имаме в рекламата в LINKEDIN?

Основният ни фокус в LinkedIn е увеличаването на продажбите и генерирането на нови лийдове за клиентите ни. За тази цел често използваме кампании, оптимизирани за конверсии или lead generation.
Винаги препоръчваме целевите кампании да са съпроводени от ангажиращи и ремаркетинг кампании, които развиват и поддържат интереса на едни от най-важните за бизнеса потребители – тези, които вече са напред във фунията и познават бранда – вашите последователи, клиенти и хора, които са взаимодействали с дигиталните ви активи.

Защо реклама във LINKEDIN?

Най-важната причина да предпочетете реклама в LinkedIn е възможността за достигане до прецизно таргетирана аудитория от различни професионалисти.

Основните предимства на LinkedIn са:

LinkedIn 1 1
Четири от всеки пет потребители в платформата взимат участие в бизнес решенията на своите компании. Това ви дава възможност да доставите рекламното си съобщение до точните хора – т.нар. decision-makers.
LinkedIn 2 1
Conversion rate-ът на лийдовете, генерирани от LinkedIn, е 3 пъти по-висок от други основни рекламни платформи.
LinkedIn 3 1
LinkedIn e избиран 3 поредни години за социалната мрежа, на която потребителите имат най-голямо доверие. Това ви позволява да изграждате лоялна аудитория и да създадете по-силна връзка между потребителите и бранда.
LinkedIn 4 1
Конкурентите ви са активни в LinkedIn. Отлагайки присъствието си в мрежата, им позволявате да са по-активни там и да разрастват аудиторията и бизнеса си.

В последните години се наблюдават следните трендове и посоки на развитие на LinkedIn:

 

  • Подобрения и нови възможности в Campaign Manager.
  • Съобщенията стават все по-предпочитан начин за комуникация между потребителите и брандовете. Във връзка с тази тенденция от LinkedIn включиха два нови рекламни формата – message ad и conversation ad.
  • Нов потребителски интерфейс и включването на Story формат.
  • Видеата стават все по-предпочитани от потребителите.

Какви услуги включва рекламата във LINKEDIN?

Управлението на рекламата в LinkedIn включва няколко етапа, които ние разглеждаме като отделни услуги:

Рекламна стратегия

Определяне на цели на кампания, подходящи типове реклама и формати за изпълнението им.

Медиа план и бюджетиране

Планиране на различните типове реклама, разпределението им в периода на кампанията и естимиране на очакваните резултати.

Услуга по управление на рекламата

Създаване на рекламен акаунт, LinkedIn Insight Tag, различни типове аудитории спрямо целите на кампаниите и други услуги, свързани с изпълнението им.

Доклади и отчети

Междинни доклади и финален отчет, обобщаващ цялостното представяне на кампанията. Детайлно анализиране на постигнатите цели, изкарване на основни изводи от кампанията и препоръки за следващи активации.

Какви стъпки включва рекламата във lINKEDIN?

1

Проучване и анализ на бизнеса, продукта, конкурентите и клиентите

2

Избор на подходящ тип формати реклама спрямо стратегията на кампанията

3

Разпределение на бюджет между различните типове формати

6

Следене и анализ на поведението на потребителите и оптимизация на кампаниите

5

Изграждане на рекламни послания и визии за всеки етап от потребителската пътека на потребителите

4

Създаване на подходящи таргет аудитории

Основните типове реклама във LINKEDIN

SPONSORED CONTENT

Основният формат за реклама в LinkedIn е рекламата на постове. Тя се показва като стандартен пост, който потребителите виждат в най-гледаната от посетителите страница - техния фийд, подобно на Facebook.

CAROUSEL ADS

С него може да покажете от 2 до 10 различни картинки в една реклама. Всяка визия може да бъде с отделен линк, което позволява показване на различни продукти, даването на повече информация за всеки един от тях или развиване на история между отделните визии.

VIDEO AD

Видеата са идеалният начин да покажете или разкажете повече за бранда, продукта или услугата. Със своето движение и звук грабват вниманието на потребителите. Дължината на видеото и местата му на показване могат да варират спрямо заложените цели.

TEXT ADS

Много лесни за създаване реклами, за които не е необходимо да има специално създаден визуален дизайн. Могат да се заплащат на база импресии или клик.

LEAD GENERATION ADS

Те позволяват да събирате информация за потребители, които са заинтересовани от вашите продукти или услуги, чрез попълване на форма с данни директно в LinkedIn. Дават възможност за интеграция със CRM.

MESSAGE ADS

Изключително персонален формат, защото потребителят получава рекламното послание директно в личните си съобщения. Форматът позволява включване на банер вдясно от съобщението. Заплаща се само на доставено съобщение.

CONVERSATION ADS

Форматът е сходен с Message Ads. Разликата е, че е по-интерактивен, защото може да се включи повече от един call-to-action. Така потенциалните клиенти имат избор от съдържание и оферти и могат да изберат тези, които ги интересуват.

DYNAMIC ADS

Персонализирани реклами, включващи данни от профила на LinkedIn на таргетираните потребители - например профилната им снимка, името на компанията, в която работят, длъжността им и др.