Ексклузивно съдържание за Google Analytics 4

superHUMAN Блог

Защо вече не откриваме опцията Page Like?

Facebook обяви значителни промени при интерфейса на страниците – New Pages Experience, като една от най-важните промени се изразява в премахването на бутона за харесване на страниците. Нека разгледаме предстоящите промени по-подробно.

В какво се изразяват промените?

  • Нов по-прост и интуитивен дизайн на страниците
  • По-лесно превключване между личен профил и страница
  • Промени при даването на достъп до страниците: пълен или частичен достъп
  • Нов по-интерактивен Q&A формат
  • Създаване на нов News Feed с повече функционалности за ангажиране: присъединяване към разговори и следване на трендове
  • Получаване на по-релевантни нотификации и инсайти
  • Подобрения при разграничаването на спам съдържанието и на публикациите от фалшиви страници
  • И най-значимите промени – премахването на феновете и на бутона за харесване на страниците

Защо ще се премахнат феновете?

Към момента страниците имат както фенове, така и последователи, което е малко объркващо. Феновете могат да изберат да спрат да следват страницата и да не виждат нейното съдържание в news feed-a си. Промяната се случва, защото фокусът ще се измести върху последователите на страницата. Те имат по-голяма вероятност да видят публикуваното съдържание, тоест имат “по-голяма тежест” от феновете.

Какво ще се случи с феновете след като страницата премине към New Pages Experience?
Ако един човек е едновременно фен и последовател на страницата, то той ще продължи да бъде последовател. Ако обаче даден човек е харесал страницата, но не я следва, то той няма да се прехвърли към последователите на страницата след преминаването ѝ в новия режим. Ако пък някой е последвал страницата, но не я е харесал, ще продължи да бъде последовател.

Какво може да направиш?

Ето и един съвет от нас преди да превключиш страницата си към New Pages Experience: понеже феновете, които не са последователи, няма да се прехвърлят автоматично към последователите, може да ги приканиш да последват страницата (ако не са го направили) чрез спонсориран пост, насочен към феновете на страницата.

Промените предстои да навлязат през следващите месеци и към момента не е задължително да се премине към New Pages Experience. Засега опцията е достъпна само за някои страници.

Ако искаш да гледаш свежи видеа и case-study-та от нас, запиши се за YouTube канала ни 🙂