Ексклузивно съдържание за Google Analytics 4

Xplora CaseStudy Aladin

Подход и стратегия за успешното развитие на TikTok профила на Aladin Foods

След като успешно ти показахме в предишното ни case study как оптимизирахме рекламата по дюнер фунията на дългогодишния ни партньор Aladin Foods, а ROAS увеличихме до 4-цифрена стойност, дойде ред и на потребителската ангажираност.

ЗАДАНИЕТО

От Аladin Foods се свързаха отново с нас, но този път със задачата да разширим комуникацията на бранда в нова посока и към по-голяма аудитория.

Знаехме, че кратките видеа на цял екран са във вихъра си и вече почти няма човек, който да не е чувал за TikTok. И по-млади, и по-възрастни припознават приложението като място, на което могат да се забавляват, да изразяват себе си, да намират интересни предизвикателства, идеи или просто да споделят повече за себе си. Това беше и причината да предложим на Aladin Foods да пренесем комуникацията им и в TikTok.

Задачата ни бе да предложим подход, с помощта на който да привлечем вниманието на аудиторията в приложението. Решихме да го направим чрез създаване на атрактивно съдържание, което да е близо до интересите на потребителите в TikTok, да покрива микромоментите в тяхното ежедневие и да говори на техния език.

ОТ КЪДЕ ТРЪГНАХМЕ?

Първото нещо, което трябваше да направим, е да анализираме интересите и темите на комуникация, които се харесват от таргет аудиторията на бранда – от една страна ни помогна именно дългогодишната ни работа с Aladin Foods, а от друга – проучването в платформата за viral съдържание и успешни профили. От анализа и опита ни със социалната мрежа знаехме, че потребителите в TikTok не харесват изцяло рекламното и чисто продуктово съдържание. Това беше ясен сигнал към нас, че мрежата не е подходяща за директни продажби, но от своя страна можехме да я използваме, за да покажем колко забавен, авантюристичен и свеж е брандът и разбира се – да достигнем до по-голяма аудитория.

СТЪПКИТЕ, ПРЕЗ КОИТО ПРЕМИНАХМЕ

Колаборация с криейтъри

Вярвахме, че е добър подход да започнем комуникацията си с партньорство с криейтъри с по-малка фен база, които обаче са познати лица в приложението, имат ангажирана аудитория и са подходящи за бранда. Задачата към тях беше да създадат разчупено и забавно съдържание, в което да позиционират Aladin Foods, но също така да не бягат от своя стил. Това съдържание обаче не бе публикувано в техните каналите, а можеше да бъде открито и видяно единствено в канала на бранда. Решението ни да изберем точно този тип криейтъри имаше за цел да подпомогнем алгоритъма на TikTok да ги “познае”, като не пропускахме да ги тагнем в нашите видеа, за да увеличим шансовете съдържанието ни да достигне и до тяхната аудитория.

Партньорство с Мазно БГ

Малко след стартирането на профила ни в TikTok, започнахме партньорство с Мазно БГ, при което заедно трябваше да организираме състезание за спортно ядене на дюнери. Познавайки аудиторията на TikTok и интересите ѝ, решихме, че е подходящо да популяризираме събитието и там. Няма да те лъжем, че дори и ние бяхме изненадани от резултатите, които постигнахме по време на кампанията. За по-малко от месец двете ни кампанийни видеа успяха да натрупат 400 000 гледания, а интересът към събитието беше толкова голям, че в дните на състезанието се образуваха дълги опашки и колегите ни от Aladin Foods едва смогваха с поръчките.

Авторско ситуационно съдържание

Успешното ни партньорство с криейтърите и кампанийните видеа, които създадохме за съвместното събитие между Aladin Foods и Мазно БГ, ни помогнаха да натрупаме критична база последователи и гледания, което беше ясен знак за нас, че вече може да продължим с развитието на канала с авторски видеа. Влязохме в обувките на потребителите и вплетохме бранда в ежедневните им моменти – излизания с приятели, вечеря с половинката, хапване в училище или университет или просто когато са много гладни, като се стараехме да комуникираме най-известните и желани продукти на бранда, но и не пропускахме да сме забавни, свежи и разчупени – точно в стила на Aladin Foods.

КАКВО ПОСТИГНАХМЕ

Най-важното е, че в очите на потребителите ние не създавахме рекламни видеа, а “тиктоци” и това ни помогна за година да постигнем страхотни резултати:

 • спечелихме над 16 000 последователи;
 • публикувахме 50+ видеа;
 • получихме над 160 000 харесвания;
 • имаме 6 видеа с над 100 000 гледания, а най-гледаното от тях събра 463 000 гледания.

Резултатите, които постигнахме, ясно ни показаха, че дори основната цел на един бранд да е продажба на продукти или промоция на събития, TikTok e мрежа, която открива много възможности пред брандовете и може да им помогне да се свържат с аудиторията и заедно да изградят общност.

superHUMAN ПОРТФОЛИО

 • Xplora CaseStudy Estafet thumbnail
  Изграждане на интегрирана дигитална стратегия на Estafet чрез комплексен подход към търговския и технически екип

  Estafet е британска компания с над 20-годишна технологична експертиза в индустриите: FinTech, BioTech и Data Tech. Години наред брандът консултира и помага на enterprise организации да осъществят своята дигиталната трансформация, растеж и защита от всевъзможни кибер рискове, вграждайки нови облачни функционалности в своя roadmap.

  Прочети повече
 • Boni CaseStudy thumbnail
  ОТ ЛЮБИТЕЛИ НА МЕСОТО ДО БАЛНИ ЛЕГЕНДИ: КАК МОТИВИРАХМЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ДА СПОДЕЛЯТ СПОМЕНИ В КОМЕНТАРИ

  Прочети повече
 • Nedelia CaseStudy Nedelia thumbnail
  Как постоянството и добрата стратегия на маркетинг чрез съдържание помогнаха на сладкарници ‘’Неделя’’ да пожънат сладки и органични резултати?

  Кафе-сладкарници ‘’Неделя’’ са една от най-добре познатите сладкарски вериги в страната, чиято история започва преди 30 години. Веригата добива своята популярност, благодарение на голямото си разнообразие от ръчно изработени торти, приготвени с висококачествени продукти и внимание.

  Прочети повече
 • Как успяхме да превърнем миенето на ръце в специален ритуал

  Брандът Mexon е водещ български производител на перилни, почистващи и дезинфекциращи препарати, както и козметика. Компанията е основана през 1994 г. и до ден днешен е сред лидерите на вътрешния пазар с търговска марка Medix

  Прочети повече
 • Xplora CaseStudy BONI thumbnail
  Пътят към успешното развитие на дигиталното рекламно присъствие на “Бони” - цели, процеси, тестване и резултати

  “Бони” е най–големият свинепроизводител със 7 свинекомплекса, кланица, 2 месопреработвателни предприятия и 2 собствени бранда. Производството им обхваща всичко от А до Я и в последните 30 години са се наложили категорично на пазара на FMCG продуктите.

  Прочети повече
 • Xplora CaseStudy Gedeon thumbnail
  Кампании с кауза или как успяхме да ангажираме дамите с образователно съдържание

  Gedeon Richter е специализирана фармацевтична компания с фокус върху женското здраве, която съчетава традиции и иновации във фармацевтичното производство повече от 120 години. Със своята широко призната експертиза и всеобхватна продуктова гама, Gedeon Richter е основен играч в областта на женското здраве.

  Прочети повече
 • Xplora CaseStudy Aladin thumbnail 1
  Подход и стратегия за успешното развитие на TikTok профила на Aladin Foods

  След като успешно ти показахме в предишното ни case study как оптимизирахме рекламата по дюнер фунията на дългогодишния ни партньор Aladin Foods, а ROAS увеличихме до 4-цифрена стойност, дойде ред и на потребителската ангажираност.

  Прочети повече
 • Xplora CaseStudy TAT thumbnail
  TAT | #ТАТски вкусни инфлуенсър рецепти

  Компанията ТАТ е основана в Турция през 1967 г., а днес е един от най-големите производители на консервирани продукти в Европа. В България фирмата предлага богато портфолио от зеленчукови консервирани продукти, сладка и сосове.

  Прочети повече
 • Xplora CaseStudy Spoko thumbnail
  Смяна на поколения - влизане в нови платформи

  Вафли “Споко” са един от най-смелите клиенти, с които работим. През годините, в които създаваме съдържание за тях, успяхме да спечелим доверието им и ни дадоха поле за изява, в което да си позволим да бъдем креативни. Заедно изградихме акаунта на бранда в Instagram, създавайки забавно съдържание, подходящо именно за тяхната аудитория.

  Прочети повече

Ако искаш да гледаш свежи видеа и case-study-та от нас, запиши се за YouTube канала ни 🙂