CASE STUDY
Toyota
Toyota Началото

Toyota Hybrid – Знам Защо

Клиентът ни Toyota Balkans се обърна към нас за постигането на една от най-важните цели на компанията за 2016 г. – 100% увеличение на продажбите на гамата хибридни автомобили на компанията.

Предизвикателството

Направихме задълбочен анализ на таргет потребители по интереси, поведение и trigger-и (поводи за отключване на поведение по фунията за продажба на услугата). На тази база създадохме две детайлни buyer person-и. А за тези “реални потребители” подготвихме подробна стратегия за достигане, ангажиране и конвертиране.

По време на проучванията си извлякохме много конкретни insight-и и открихме, че хората не познават достатъчно добре хибридната технология. Всъщност те очакват друг начин на управление на автомобила, дори мислят, че се зарежда в мрежата. Провеждането на кампания, представяща самите автомобили като гама, нямаше да доведе до постигане на заложените цели.

Подход и избор на канали

На база на събрания insight, споменат по-горе, избрахме и слогана на кампанията: Тойота хибрид – защото знам. Потребителите биха взели съзнателно решение да закупят автомобила, след като разберат достатъчно за него и са се убедили в предимствата на хибридната технология.

Достигахме потребителите, използвайки социалните мрежи и Google екосистемата, като ги насочвахме към сайта на компанията. Те попадаха на специална страница, представяща предимствата на хибридната технология.

На следващ етап аудиторията можеше да конфигурира (да избере конкретни специфики) именно за този модел, който желае. След това подходът ни включваше много ясна цел – заявка на тест драйв.

В момента, в който имахме достатъчно конвертиращи таргет потребители, започнахме да таргетираме и потребители с дигитален отпечатък, сходен на техния. Имахме и ремаркетинг стратегия за тези, които са били на сайта на Toyota Balkans, но по една или друга причина не са достигнали до страницата с конфигуратора.

Развихме криейтиви, които отговаряха на фазата от пътеката на потребителя според начина на консумиране на съдържание, което им представяхме, и склонността да конвертират, като заявят тест драйв.

Резултати

Целите на кампанията бяха изпълнени и тя осигури дори над зададеното предварително 100% увеличение на продажбите на гамата хибридни автомобили. Към месец октомври 2016 г. всяка седма продадена нова Тойота в България е хибрид.

1 1
Тези резултати се дължат на правилния подход и таргетиране – ръстът на общия трафик на сайта на Toyota беше 57,85%, т.е. значително под процента на ръстa на продажбите. Правилното таргетиране се потвърди и от ниския bounce rate на секцията „Защото знам“ – само 12.67%. Общият брой тест драйв заявки до месец октомври 2016 г. е над 259% на годишна база.
2 1

Ако това case study с конкретни резултати те е заинтригувало - вероятно искаш да разбереш още за подхода ни. Предлагаме ти да се срещнем, за да обсъдим дали и как твоят бизнес може да се повлияе от добре изградена дигитална маркетинг стратегия и отлично реализирана комуникация, отчитащи твоите бизнес и маркетинг цели. Когато вече работим заедно, ще създадем концепция, съобразена с текущите и бъдещите ви дигитални активи и не на последно място - ще поемем ангажимент за конкретни резултати. Ще се ангажираме с реализацията на дигиталните активи и реклама и ще получаваш детайлни отчети за поведението на потребителите и за разходите по рекламната комуникация. Ако този подход ти допада, можеш да ни отправиш запитване чрез интуитивната ни форма за запитвания, в която избираш с няколко клика как точно можем да сме ти полезни. След което ние сме на ход ????

Можеш да видиш case study-то и във видеото, което направихме по случая:

superHUMAN ПОРТФОЛИО

 • Xplora CaseStudy Gedeon thumbnail
  Кампании с кауза или как успяхме да ангажираме дамите с образователно съдържание

  Прочети повече
 • Xplora CaseStudy Aladin thumbnail 1
  Подход и стратегия за успешното развитие на TikTok профила на Aladin Foods

  След като успешно ти показахме в предишното ни case study как оптимизирахме рекламата по дюнер фунията на дългогодишния ни партньор Aladin Foods, а ROAS увеличихме до 4-цифрена стойност, дойде ред и на потребителската ангажираност.

  Прочети повече
 • Xplora CaseStudy TAT thumbnail
  TAT | #ТАТски вкусни инфлуенсър рецепти

  Компанията ТАТ е основана в Турция през 1967 г., а днес е един от най-големите производители на консервирани продукти в Европа. В България фирмата предлага богато портфолио от зеленчукови консервирани продукти, сладка и сосове.

  Прочети повече
 • Xplora CaseStudy Spoko thumbnail
  Смяна на поколения - влизане в нови платформи

  Прочети повече
 • Xplora CaseStudy Kozarev thumbnail
  Как кулинарната фотография разказва истории?

  Спецификата на продукта ни позволява да развихрим кулинарното си въображение непрестанно. Всеки знае, че любовта минава през стомаха. С продуктите на “Козарев” и разказваните истории в кулинарната ни фотография ухаят на автентичния вкус на неустоима вечеря, радват небцето с обяд или здравословна закуска.

  Прочети повече
 • 1 Opera Case Study Carousel
  Kaк успяхме да вдигнем conv.rate-a с над 400% чрез новия уебсайт на Софийската опера и балет?

  Да работим за институция като Софийска опера и балет приемаме като чест и привилегия. Kато задача, с която и ние да допринасяме за развитието на културната сфера в страната и която ни дава възможност да се потопим в магията. А възможността да разкажем за нея на повече хора превръща работата в чисто удоволствие!

  Прочети повече
 • VIESSMANN ОБРАЗОВА Case Study carousel
  Как Viessmann образова целия сегмент за това какво са термопомпи и какви са техните цени

  Някои проекти ни превръщат в майстори сладкари, други ни учат как да използваме “GG” в ежедневна комуникация. Има проекти, които ни помагат лесно да намираме “out of the box” пространството и такива, в които повече работим за влизането в границите на кутията. Работата с Viessmann беше по малко от всичко, но най-вече сбъдна една голяма на всички ни мечта – да бъдем магьосници и да управляваме сезоните. И преди да ни предложите да размахаме пръчка и да кажем “Акцио, лято” нека ви разкажем още малко за спецификата на тази конкретна “магия”.

  Прочети повече
 • Lorelli Case Study carousel
  Да се отличиш на пазара за бебешки и детски стоки не е детска игра

  Да се отличиш на пазара за бебешки и детски стоки не е детска игра. Но работата по първата ни съвместна кампания с Lorelli беше удоволствие, възнаградено с успех. Заедно успяхме да се преборим с предизвикателствата и да посрещнем нуждите на родителите в стремежа им към грижа за техните деца, представяйки им новата колекция детски колички Lorelli.

  Прочети повече
 • 2 ArianaRadler Case Study Carousel
  @ariana.radler - 0.0% алкохол и 100% свежест

  Трябваше да превърнем Instagram профила на Ариана в основна платформа за комуникация на Ариана Радлер 0.0%, както и да фокусираме вниманието на аудиторията върху натуралните съставки, новите вкусове, свежестта и отличната комбинация между безалкохолна бира и плодов сок.

  Прочети повече

Ако искаш да гледаш свежи видеа и case-study-та от нас, запиши се за YouTube канала ни 🙂