Ексклузивно съдържание за Google Analytics 4

superHUMAN Блог

Digital и лично с нашите superHUMAN стажанти – Ани

  1. Разкажи ни малко за себе си?

Казвам се Анна, но не помня кога последно някой ме е наричал така, затова се обръщам само на Ани. В момента уча специалност “Връзки с обществеността” в СУ, която ме открехна към света на комуникациите и маркетинга – и затова си я обичам. В свободното си време преследвам мечтата си да бъда полиглот, изучавайки езици. Освен това съм страстен почитател на киното, литературата, пътешествията и хубавата храна. Когато ми се отдаде възможност, се потапям в някое от тези занимания.

  1. Защо избра да се занимаваш с маркетинг?

Винаги съм имала влечение към хуманитарните науки, но и винаги съм се чувствала като деен човек, обичащ да е сред хора. Затова съвсем естествено пътят ме повлече към комуникациите – една сфера, толкова обширна, че всеки може да намери нещо за себе си. Така и се случи с мен. В началото съвсем отричах идеята да се занимавам с маркетинг, предпочитах някоя друга област на комуникациите. Постепенно това се промени, а сега разбирам, че маркетингът ме е грабнал изцяло, благодарение на своята динамика и гъвкавост. Харесва ми да обичам работата си, да ходя с желание и да правя нещо, което ме вълнува, при това всеки ден.

  1. С какво те спечели Xplora?

С отношението, грижата и множеството възможности за развитие. Когато видях, че в Xplora има позиция за стажант, веднага кандидатствах. От дълго време следях дейността на агенцията и си мечтаех да съм част от нея. Още от началото останах силно впечатлена – от интервюто, та чак до края на самия стаж, отношението от колегите беше невероятно. Хората в Xplora са наистина като семейство, помагат си и се разбират. Истината е, че всичко тук е много различно, защото трудът на всеки един е наистина оценен и възнаграден. Постоянно се работи в посока развитието на всеки служител, така че няма как да стоиш на едно място – постоянно надграждаш, оформяйки себе си – личностно и професионално. Освен това не се налага да правиш всичко наведнъж и сам, тъй като работата е структурирана и разпределена както трябва между всеки екип. Въобще когато говорим за Xplora, говорим за агенция, която поддържа световни стандарти – няма как да не останеш впечатлен.

  1. Как премина стажът?

Стажът беше едно незабравимо преживяване, което ми остави един от най-топлите спомени. Имах страхотен ментор, Дени, който беше насреща във всеки един момент. Когато кандидатсвах, мислех, че знам какво е дигиталният маркетинг, но стажът тук ме накара да осъзная, че не знаех нищо. За сметка на това Дени ме научи на всичко, което в момента знам и което мога да правя. Научи ме на най-малките детайли в работата и ме направи като войник, така че работата винаги да е свършена в срок и изрядно. Освен това ме приобщи и ми помогна да се почувствам веднага на място. Да не говорим колко време сме прекарали в смях. Беше страхотно, наистина!

  1. Кое ти беше най-интересно?

Всичко, тъй като, както споменах, не знаех почти нищо за света на маркетинга преди това. За мен беше изключително интересно да видя как всички реклами и кампании, които съм виждала в интернет (и не само), се реализират от реални хора в реална среда. Как тези хора наистина творят и как заедно, работейки в екип, създават такива красоти. А когато осъзнах, че и аз ще правя точно това, ме обзе такова вълнение, че направо не можех да повярвам. По тази причина, да си част от Creative екипа е невероятно – всеки ден е възможност да развихриш въображението си на сто процента.

  1. Най-трудните ти моменти – кои бяха?

Колкото и да ми беше интересно и вълнуващо, не мога да скрия, че имах и множество трудности. Дори в един момент се чудех как ще се справя и как тези хора работят с такава лекота. Определено беше тежко да свикна с големия обем работа, както и с много бързите темпове, с които се върши тя. Освен това се изисква време, за да свикнеш цялостно със средата, тъй като работата в агенция е много различна. За всичко, което ми е било трудно обаче, Дени ми помагаше много, така че не се е налагало да го мисля – просто действахме!

  1. Какво те вдъхнови най-много през този период?

На първо място, естеството на самата работа. Не знаех, че толкова ще се запаля по маркетинга, но сега наистина усещам пламъче, когато работя. Невероятно е да видиш собствената си идея материализирана и осъществена. На второ място, хората. В Xplora средата е много разнообразна, има всякакви хора и всичките до един – чудесни. Всички са изключително интересни личности и много големи професионалисти. На трето място, възможностите, които виждах, че се изправят пред мен – страхотно усещане.

  1. Сподели ни нещо, което винаги ще запомниш от нас.

Колко е важно да сме цветни, подкрепящи, позитивни и разбиращи и как, работейки заедно, можем да постигаме чудеса! А пък успехите на другите винаги заслужават едно хубаво празнуване на терасата.

  1. Как се чувстваш сега като официална част от екипа?

Блудкав, сладникав и клиширан отговор, но пък верен: щастлива.