Ексклузивно съдържание за Google Analytics 4

superHUMAN Блог

33 причини да се кефим, че работим в Xplora

На 20 юли започна 33-тият месец от създаването на агенцията ни, затова се опитахме да ви споделим 33 причини да се кефим на това къде работим. Нямаме претенции, че сме ги подредили по ред, важност или броя усмивки, които предизвикват. Твърдим обаче, че си е супер яко да си класически xplora-ец и ето защо:

 1. Страхотно е, когато някой има рожден ден – поне седмица преди това създаваме “таен” slack канал, в който обсъждаме на какъв подарък или изненада рожденикът или рожденичката ще се накефи на макс.
 2. Много харесваме, че често ходим на teambuilding-и. Любимият ни е в Сандански. В нощното заведение явно прекалиха с поздравите към нас, та охраната ни помогна мъничко при излизането.
 3. Когато решим, имаме крафт бира – предпочитаме Rhombus, но приемаме предложения.
 4. Имаме три тераси над парка Заимов – най-много ни харесва голямата над парка, но за по-слънчевите дни имаме и други опции.
 5. Имаме офисни витамини (мъжки и дамски), riceUP-ки, спирулина, чиа, чай, кафе, пуканки, Престиж-ки. Абе, за всеки по нещо.
 6. Забавно е как Жоро ни измисля спортни активности – Мими ударно се включи на Legion Run, Катето на Cross fit, Дани почти с pole dancing … 🙂
 7. Офисната ни масажистка – Любка, ни прави и състезания: кой е в най-добра “масажна” форма, кой има най-голямо подобрение. Любка мечта!
 8. Всяка седмица имаме Xplora Academy за половин час сутрин – якото е, че който иска присъства. А ние присъстваме!
 9. Имаме си “изолатор” за хората, които са шумни. Засега такива случаи не сме имали. 😉
 10. Когато нашият Зоро реши да глези момичетата, шоколадът в офиса не е мираж.
 11. 16:00 ч. е ВРЕМЕТО за хрупанки, сладолед, шоколад. Но напоследък все повече от нас са на fit вълна, какво да се прави…
 12. Имахме си боксова круша… в стария офис! Сега момчетата начело със Сашо използват от време на време някоя врата…
 13. Напрежението и крясъците са за другите компании! При нас можете да чуете много смях и от време на време Теди от Social екипа, но тя така си говори.
 14. Глобяваме се! Със смутита! И само за хората, които идват начумерени на работа… Глобата е да изпият смути, направено на нашия Нутрибулет! А Снежи е страаашен смути майстор.
 15. Вече сме почти 30 души – в началото беше лесно да сме повече, отколкото месеците, на които е агенцията. Сега вече леко изоставаме.
 16. Имаме над 33 места за хапване около офиса – любимите ни са “Ракета ракия бар”, но и от “левчето” не се отказваме.
 17. Често в парка свирят джаз, а пейка парти е винаги опция.
 18. Няма чекиране за присъствие, „timeshits“, таргети. Имаме си обаче седмична среща, както и среща за creative, където всеки, който е разкъртил през седмицата, може да сподели за своя успех. 🙂 А още по-често другите споделят за него! 🙂 Получава ни се супер и то без да имаме умения за набиване на часове и пазарене за таргети.
 19. Следствие 1 – всеки помага на всеки – като истински екип, а не като задължение. Следствие 2 – всеки знае какви са проектите, какво предстои, как добавя стойност. Следствие 3 – колегите си помагат и никога не оставят някой да се си блъска главата сам.
 20. Всеки има ментор, с който да се развива – удоволствието да помогнеш на някого да развие потенциала си е огромно.
 21. Имаме weekly development log. В него посочваме какво направихме отлично, какво научихме и тествахме, какво ни е попречило да направим нещо, какво гръмна и трябва заедно да решим как да не се случва повече (няма да лъжем – веднъж на две-три седмици някой попълва и там), но любимото ни поле е “Искам да похваля някого”. Ако ви е станало интересно – похвалите са около 10 на седмица и са за неща, които ни показват какво е важно за хората, с които работим.
 22. Знаем за какво ни наемат като агенция – да направим клиентите си успешни. Затова няма проекти “да вземем парите на клиента”, “клиентът плаща достатъчно”. А това гарантира удоволствието да виждаш клиентите усмихнати и доволни от избора си. И то с наша помощ.
 23. Имаме библиотека с яки книги за маркетинг и реклама, и психология, както и огромна онлайн колекция от знания. Но най-якото е, че работим в екип, защото знаем, че нито готината идея, нито готината визия или правилно таргетираната реклама са достатъчни. Обсъждаме заедно какво правим, “изпипваме” го да сме убедени, че работи, реализираме на 100%, анализираме резултатите в детайл и обсъждаме с клиента. И надграждаме. Нагледали сме се на съвети, добри практики, “онлайн материали” на стойност 80 000 долара и повече 🙂
 24. Еми, да – яко и вкусно е да имаш клиенти като нашите. 🙂
 25. Който желае, може да работи home office – харесва ни, че няма ограничения кога може и колко пъти – просто никой не злоупотребява, защото сме екип.
 26. Когато имаме нов клиент, всеки може да пожелае да е част от проекта.
 27. Можеш да работиш на бюро, пуф, фотьойл, прав, на земята, бос, на източния и западния балкон, на челна стойка и както още се чувстваш добре. И това е съвсем в реда на нещата. 🙂
 28. Никога не знаеш какво ще откриеш на лаптопа си, когато го оставиш отключен без надзор. Понякога курсорът ти се е превърнал в еднорог, понякога всичко магически е с главата надолу. Ние знаем, че е Ленко, макар и да отрича доста неубедително.
 29. Вярваме, че от всеки от нас зависи да бъде за пример – светът се променя благодарение на нашите действия, а не от думите ни. Затова имаме списък с каузи, които са ни “проговорили”, и всеки от екипа може да реши да им помага. Още по-якото е, че всеки може да дава предложение на коя инициатива бихме помогнали… В момента помагаме на 4, но това е само началото.
 30. Офисът се намира на 2 спирки разстояние от мола (една от причините на Рая). И на 3 минути през парка до яките сладоледи на Savini :))
 31. Прекрасно е да ходиш с желание на работа, защото ще се срещнеш с приятели! ♥
 32. И понеже се занимаваме с маркетинг знаем, че най-достоверният източник според всички проучвания са препоръките от приятели и хора, които познаваме. Затова много се гордеем, че когато има нова позиция – често хора от екипа препоръчват свои познати. Earned media at it’s best.
 33. Има и много яки неща, които все пак споделяме, когато предстои някой да стане част от екипа. Или които ще изживеете, ако сте с нас 🙂

34-тата причина можете да я допълните вие на нашата Facebook страница.