Britanica Началото

„Растем заедно“ с BRITANICA Park School

Каква беше ситуацията, когато клиентът дойде при нас?

По всяка вероятност днес не е първи юни, но празник на детето може да е всеки ден, в който то се чувства значимо и ценено, докато любопитно опознава света. Ето защо приехме една кауза за своя.
Първото частно парк училище в България – BRITANICA Park School отвори врати през септември 2019 г.  Учебното заведение от ново поколение съчетава иновативни методи на обучение с цялостна атмосфера за семейна среда и уют. Харесахме свободата и неподправеното поведение, на което създателите на BPS държат, развивайки индивидуалните възможности на всяко дете. 

Каква беше целта ни?

Ето защо четири месеца преди старта на новата учебна година и първа за BRITANICA Park School заедно набелязахме целите си. Знаехме, че трябва да достигнем до потенциални родители и деца, които да запознаем с гамата от възможности, предоставени от BPS. Наш приоритет бяха попълнените форми за срещи и консултации, както и реално записани деца в различните възрастови групи.

Какво решение взехме и какъв подход използвахме?

Започнахме с анализ на сайта, отбелязахме нуждата от допълнителна информация, която би дала дълбочина на потребителската пътека и възможност родителите да получат отговори на повече въпроси. 
Трябваше да вземем предвид детския заряд и училищната атмосфера, като едновременно с това да съобразим посланията си към родителите. Така изработихме диверсифицирано портфолио от различни медии, формати и съдържание. Взехме предвид академичната програма – детска градина, начално училище, прогимназия и гимназия – за да определим таргет аудитории и специфичен медия план за всяко направление. Това ни направи гъвкави в управлението и приоритетите на всяка категория на седмична база. 
В допълнение изготвихме криейтиви с различни акценти, които да вървят на a/b тест, така че да разберем какво вълнува повече родителите – програмата или модерният кампус.
Следващата стъпка беше създаване на съдържание и акценти в рамките на 3 месеца, които да държат проекта близо до родителите и да ги запознава с развитието и всички новости около него. 

На кои канали и формати заложихме?

И ако е ясно, че децата винаги можем да открием в големите приключения и на площадката, то сега беше ред да поговорим с мама и тате. Но това не беше среща с класния. Потърсихме ги във Facebook, Instagram, чрез Google Search, Google Display (GDN, GSP + REM) и Premium статии в различни медии. Заложихме на следните формати: статитичен банер, карусел, lead generation, постове, stories, Google Ads – HTML5 банери, кратко видео и статии.

Какви аудитории използвахме?

FACEBOOK И INSTAGRAM

Таргетирахме хора с интерес към конкуренти, приятели на феновете на страницата, ангажирани потребители, родители, както и по работни позиции. Включихме аудитории от хора със сходни интереси и дигитално поведение на ангажиралите се с Facebook страницата и вече конвертиралите. Ремаркетинг кампанията протече със следните аудитории:  remarketing facebook engaged users, remarketing landing pages и тези, гледали минимум 50% от видеата.

GOOGLE

BRITANICA Park School разполага със собствен парк, който доближава децата максимално до екологичния начин на живот. И като заговорихме за еко – в Google екосистемата заложихме на search реклама в комбинация с дисплейни кампании. Search рекламата бе структурирана на база очакваните търсения от потребителите: услугата, която търсят потребителите; възраст на детето; конкуренти и бранд ключови думи. 

При дисплейните капании заложихме на няколко типа таргетиране:

 • Интереси  –  Родители;  Интереси, свързани с бебешки и детски продукти; Интереси, свързани с конкретните услуги, предлагани от Britanica;
 • Placements  – таргетиране на рекламни позиции в конкретни сайтове, които смятаме, че представляват интерес за нашата таргет аудитория;
 • Аудитории ,  подобни на вече конвертитралите , и такива, за които Google Ads системата ни дава индикация, че са по-склонни да конвертират;
 • Ремаркетинг  аудитории.

11% oт всички потребители, посетили сайта, чрез някой от Google каналите, са извършили едно от важните за нас действия – изпращане на запитване, клик върху телефонния номер или посещение на контактната страница. Най-висок % се отчита в search кампанията, която включва само търсения за частни детски градини в София – 25%.

Какви изводи си извадихме?

В рамките на три месеца се върнахме назад към ученическите си вълнения и това съвсем не беше старата Back To School кампания, за която всеки маркетолог би си помислил. А сега сваляме раниците и вадим записките си:

Search кампанията беше основен акцент в комуникационния микс и с най-силен приоритет от всички канали. Рекламите ни бяха активни при отличен Impression Share между 80 и 97% в различните си категории. Аудиториите с най-много конверсии и най-висок Conversion rate са ремаркетинг аудиториите от потребители, които са се ангажирали със съдържанието, както и потребителите, посетили лендинг страницата.
Най-висок CTR имаме от фейсбук постове – достигнал над 23%. Най-голям интерес, очаквано, има към направление “детска градина”. В 58% от случаите, потребителите изпращат заявка, след като са преминали само през един канал за комуникация.

Какви бяха резултатите в цифри?

За период 3 месеца:

 

 • над 37 000 посещения на сайта
 • над 200 000 достигната аудитория във Facebook
 • Search – 80 – 97% Impression Share в различните си категории
 • Google и Facebook платената реклама изпращат 79% от потребителите на сайта, като са подпомогнали 67% от заявките.
 • 136 изпратени заявки в периода на кампанията
 • Допълнителни 135 клика на телефонния номер
 • над 5000 уникални посещения на страницата за контакти
 • категория училище – 81 нови записани деца от общо 308 (26% нови деца от маркетинг активацията)
 • категория детска градина 55 записани деца от общо 82 (67% нови деца от маркетинг активацията)

Можете да видите case study-то и във видеото, което направихме по случая:

superHUMAN ПОРТФОЛИО

1 Opera Case Study Carousel

Kaк успяхме да вдигнем conv.rate-a с над 400% чрез новия уебсайт на Софийската опера и балет?

Да работим за институция като Софийска опера и балет приемаме като чест и привилегия. Kато задача, с която и ние да допринасяме за развитието на културната сфера в страната и която ни дава възможност да се потопим в магията. А възможността да разкажем за нея на повече хора превръща работата в чисто удоволствие!

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

VIESSMANN ОБРАЗОВА Case Study carousel

Как Viessmann образова целия сегмент за това какво са термопомпи и какви са техните цени

Някои проекти ни превръщат в майстори сладкари, други ни учат как да използваме “GG” в ежедневна комуникация. Има проекти, които ни помагат лесно да намираме “out of the box” пространството и такива, в които повече работим за влизането в границите на кутията. Работата с Viessmann беше по малко от всичко, но най-вече сбъдна една голяма на всички ни мечта – да бъдем магьосници и да управляваме сезоните. И преди да ни предложите да размахаме пръчка и да кажем “Акцио, лято” нека ви разкажем още малко за спецификата на тази конкретна “магия”.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Lorelli Case Study carousel

Да се отличиш на пазара за бебешки и детски стоки не е детска игра

Да се отличиш на пазара за бебешки и детски стоки не е детска игра. Но работата по първата ни съвместна кампания с Lorelli беше удоволствие, възнаградено с успех. Заедно успяхме да се преборим с предизвикателствата и да посрещнем нуждите на родителите в стремежа им към грижа за техните деца, представяйки им новата колекция детски колички Lorelli.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

2 ArianaRadler Case Study Carousel

@ariana.radler – 0.0% алкохол и 100% свежест

Трябваше да превърнем Instagram профила на Ариана в основна платформа за комуникация на Ариана Радлер 0.0%, както и да фокусираме вниманието на аудиторията върху натуралните съставки, новите вкусове, свежестта и отличната комбинация между безалкохолна бира и плодов сок.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Batiste Case Study carousel

Кампания с Ева

Ако следите профилите на Batiste Bulgaria, със сигурност сте забелязали една мистериозна дама, която сладко разказва за ежедневието си и колко пъти е била “спасявана” от сухия шампоан. Да, това съм аз – Ева. Обичам да споделям с вас красивите си дни – и не че водя приказен начин на живот, просто знам как да виждам красотата и в най-малките неща.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ZagorkaIPA Case Study carousel

Zagorka IPA – Българско пиво по британска рецепта

През зимата най-сладко е да мечтаем за топло лято и за разхлаждаща бира в ръка. Нека го направим заедно, докато си говорим за Zagorka IPA – българското пиво по британска рецепта. Със своята изразена цитрусова горчивина и аромати тя е създадена за хората в България, търсещи нови и различни бирени вкусове, като в същото време им представя пиво с близък до любимия им вкус.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Prestige Case Study carousel

Кулинарна надпревара с “Роден край”

Една видео кампания, реализирана с помощта на ПРЕСТИЖ 96 и тяхната вярна аудитория
Знаете, че темата със сладичкото е чувствителна тема – за мъже и за жени, за малки и големи. В офисa на Xplora обаче сладкото е на почит и истината е, че проблем с него нямаме. Не само че следобедната ни закуска е гарантирана, а и въображението на всеки скрит талант в готвенето си позволява да се развихри с продуктите на Престиж 96.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Aladin Case Study carousel

Какво да направим, когато по-големите ни пререждат на опашката за дюнерите?

Каква беше ситуацията, когато клиентът дойде при нас?
Всички знаем кои са aladinfoods, затова може да си позволим да пропуснем частта с увода. Щом четете това, знаете кои сме ние и с какво се занимаваме. Вече може би нареждате пъзела защо се срещнахме и искахме да работим заедно. А липсващото парче е онлайн магазинът, откъдето може да се поръча храна за вкъщи.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

VIESSMANN как спечелихме сребро Case Study carousel

Как спечелихме сребро за Effective Use of Data от IAB Mixx Awards

Дойде време и да ви представим нашето case study за Viessmann и да ви разкажем как успяхме да популяризираме термопомпите като продукт в България. Вижте какви подходи използвахме, за да достигнем до над 27 000 потребителя и как разпределихме работата във времето.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

БРЕМЕННОСТ И ДЕТСКОТО ЗДРАВЕ Case Study carousel

ФОРУМ БРЕМЕННОСТ И ДЕТСКОТО ЗДРАВЕ

Представяме ви нашето case study във връзка с едно от най-големите събития на Investor.
Петият пореден “Форум бременност и детско здраве” е един от най-големите и най-разпознаваеми форуми от този характер, който тази година успя да събере близо 2000 гости общо в двата дни.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

MedixAlvina Case Study carousel

Medix Alvina Deluxe Perfume

Всички сме се сблъсквали с клишетата, използвани в рекламите на почистващи и перилни препарати:

 • Домакини, които обожават да мият съдове;
 • Деца, които постоянно се цапат;
 • Омекотители, които те пренасят в паралелна реалност;

Кампанията за Medix Alvina Deluxe Perfume целеше да избяга от тях.
В редовете по-долу можете да разберете на какъв подход решихме да заложим, как го реализирахме и до какво доведе той.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Fintrade КОГАТО ПРОМЯНАТА В ПЪРВОНАЧАЛНАТА КОНЦЕПЦИЯ Case Study carousel

Когато промяната в първоначалната концепция може да се окаже най-добрият ти „Съюзник“

Или как навременният анализ на резултатите отново ни напомни, че няма универсални решения, които да работят във всеки канал, и какво направихме с тази информация

Миналото лято клиентът ни Fintrade стартира нова комуникационна платформа – “Съюзник”. Разработването на изцяло нова лендинг страница и смяната досегашните послания и визия с нови доведе до спад в резултатите. Conversion rate в основните им комуникационни канали Google Search и Facebook отчете спад с над 50% още в първите дни на кампанията.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ZooMall Case Study carousel

Как постигнаxме впечатляващ reach във Facebook чрез мини активация?

Каква беше целта?
Да реализираме 60 000 Reach във Facebook на основна таргет аудитория чрез миниактивация, която да популяризира бранда ZooMall по забавен и интригуващ начин. За целта избрахме да реализираме миниигра във feed-a на страницата при наличието на оптимален бюджет.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Fintrade УСПЕШНИ B2B МАРКЕТИНГ ПРАКТИКИ Case Study carousel

Успешни B2B маркетинг практики, съчетаващи употребата на социалните мрежи със силата на Google

През 2016 г. започнахме работа с нашия клиент Fintrade – небанкова, финансова институция, специализирана в областта на бизнес кредитирането. Както при всеки B2B клиент и тук, в началото на съвместната ни работа, имахме сериозни предизвикателства, които се изразяваха в това да проучим пазара, да дефинираме правилните таргет аудитории и да изберем подходящите дигитални канали, чрез които да достигнем до тях.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Idelyn Case Study carousel

Лятна кампания за потребители на Черноморието

Клиентът ни Валмарк дойде при нас с предизвикателството да повишим разпознаваемостта и продажбите на Белиема от Иделин през лятото – един от силните сезони за продукта. Стратегията ни беше да дадем качествено съдържание плюс сегментирано таргетиране, с което да достигнем до точните потребители в точния момент.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Acera Case Study carousel

Когато инвестицията в Google реклама носи ROI в размер рекламния бюджет за година и половина напред

Бизнес моделът на агенцията ни е да имаме продължителни отношения с клиентите – навлизаме в детайлите на бизнес и маркетинг нуждите им, след което стартираме с услуги, които ще добавят най-голяма стойност в кратки срокове. Ако се справим добре, знаем, че ще имаме дългосрочен бизнес с този клиент и заедно ще развиваме и надграждаме дигиталната му екосистема.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

IUVO Case Study carousel

Direct response and lead generation кампания за IUVO GROUP OŰ Estonia

Клиентът ни IUVO GROUP OŰ Estonia се обърна към нас с голямо предизивикателство – представяне на нова за България възможност за инвестиции – peer-to-peer.

ЗАДАНИЕТО
Целта на кампанията беше представяне на платформата пред най-релевантната аудитория, събиране на достатъчен брой leads от заинтересовани таргет потребители и създаване на очаквания за следващата фаза.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Toyota Case Study carousel

Toyota Hybrid – Знам Защо

Клиентът ни Toyota Balkans се обърна към нас за постигането на една от най-важните цели на компанията за 2016 г. – 100% увеличение на продажбите на гамата хибридни автомобили на компанията.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Ако искаш да гледаш свежи видеа и case-study-та от нас, запиши се за YouTube канала ни 🙂