Стратегия и кампании в Instagram

Текущи проекта

Текущи клиенти

Професионалисти

% human

Създаването на стратегии в социалните мрежи се определя от много променливи, но най-важната е таргет аудиторията, до която можем да достигнем през даден канал. През последните години се създаде ясно разграничение на потребителите, които често използват Facebook, и тези, които предпочитат Instagram. Ако погледнем отблизо втората спомената мрежа, можем да кажем следното:

 • потребителите в Instagram са по-млади на възраст
 • предпочитат да консумират съдържание под формата на снимки и видеа
 • избягват дългите и обяснителни текстове
 • харесват динамиката и постоянно променящата се среда на платформата
 • обичат да тестват нови формати и опции и да са първи в това
 • имат своя собствена гледна точка и използват типовете съдържание, които са познати на
 • хората като тях, за да представят мнението си и да спечелят социална валута
 • всяко второ действие, извършено от потребителя, е сигнал за по-силен интерес

Тези специфики на поведение се отразяват при избора на формати, послания, визуализации, на заложения стратегически подход и на планирането на кампании за брандовете в Instagram.

цели можете да постигате във Facebook кампании

Какъв опит имаме в създаването на стратегии и кампании в Instagram?

Instagram профилите станаха неизменна част от комуникационния план на брандовете в дигиталната екосистема. Благодарение на тях те имат възможност да достнат до своята 100% таргет аудитория, да подготвят бъдещите поколения, които скоро биха имали покупателната сила и нагласа да консумират конкретен продукт или да изберат конкретна услуга, както и да разширят своята аудитория, като добавят нови потенциални потребители, които все още не са осъзнали нуждата от предлаганото решение.

Тези и други маркетинг цели сме имали възможност да постигаме за редица брандове от много и различни сектори – продукти за дома и бита, хранителни стоки, козметика, техника, детски стоки, бизнеси, организиращи събития, ресторанти за бързо хранене, напитки, брандове във финансовия и в автомобилния сектор. Опитът ни включва както създаване на цялостна стратегия и реализирането ѝ, така и подготвяне на анализ и стратегическа рамка с насоки как клиентът сам да реализира плана.

За по-детайлно запознаване с подходите ни при планиране на стратегии и кампании във Facebook екосистемата, препоръчваме да прегледате и тази страница. В нея ще откриете полезна информация за създаването на кампании във Facebook, но разписаното е приложимо и за спонсорирането на съдържание от Instagram. Това, че структурираме кампаниите си през Facebook Ads, ни дава възможност да избираме от списък с placements (места за показване на нашата реклама). От този списък можем да изберем Instagram Feed, Instagram Story, Instagram Explore, Shop, IGTV, а от скоро и Instagram Reels.

конкретни примери

 • Lorelli Case Study carousel
  Да се отличиш на пазара за бебешки и детски стоки не е детска игра

  Да се отличиш на пазара за бебешки и детски стоки не е детска игра. Но работата по първата ни съвместна кампания с Lorelli беше удоволствие, възнаградено с успех. Заедно успяхме да се преборим с предизвикателствата и да посрещнем нуждите на родителите в стремежа им към грижа за техните деца, представяйки им новата колекция детски колички Lorelli.

  Прочети повече
 • 2 ArianaRadler Case Study Carousel
  @ariana.radler - 0.0% алкохол и 100% свежест

  Трябваше да превърнем Instagram профила на Ариана в основна платформа за комуникация на Ариана Радлер 0.0%, както и да фокусираме вниманието на аудиторията върху натуралните съставки, новите вкусове, свежестта и отличната комбинация между безалкохолна бира и плодов сок.

  Прочети повече
 • Medix Alvina Deluxe Perfume

  Всички сме се сблъсквали с клишетата, използвани в рекламите на почистващи и перилни препарати: Домакини, които обожават да мият съдове Деца, които постоянно се цапат Омекотители, които те пренасят в паралелна реалност

  Прочети повече